Please enable JS

El miracle dels pans i els peixos a Can Bajona: valoració de la Setmana Santa

maig 13/Jesús Jiménez/

Joan 6, 10-13 Multiplicació dels pans

Jesús digué: -- Feu seure a tothom.-- En aquell indret hi havia molta herba i s'hi assegueren; només d'homes eren uns cinc mil. Llavors Jesús prengué els pans, digué l'acció de gràcies i els repartí a la gent asseguda, en tants com en volien, i igualment repartí el peix. Quan tothom va quedar satisfet, va dir als seus deixebles: -- Recolliu els bocins que han sobrat, perquè no es perdi res. --  Ells els van recollir i amb els bocins d'aquells cinc pans d'ordi ompliren dotze cistelles; eren les sobres després d'haver menjat.

El primer dilluns de Pasqua li vaig explicar a un amic capellà que em semblava que en general la trobada de Setmana Santa a Can Bajona havia estat una bona experiència. Tant és així, li vaig dir, que l'últim dia jo havia necessitat explicitar diversos agraïments en veu alta. No sé si em vaig deixar algú però recordo haver donat les gràcies:

  • A tots els participants per haver compartit la pregària, per la bona predisposició durant les activitats, per la col·laboració i per l'amistat.
  • Als que, malgrat no haver-hi pogut assistir per diferents motius, hi havien fet tasques que havien fet possible la nostra trobada.
  • Al Jesús Lanao per ser el guia espiritual d'aquesta trobada. Pel seu paper de suplent del consiliari general que, en no ser alliberat de parròquia, no pot servir al moviment en dates com aquestes. I per la ponència que ens feu el divendres i que tant ens va servir.
  • Als talleristes per la seva tasca pedagògica.
  • Als músics per animar les celebracions amb els seus cants i les guitarres.
  • A tots els pares i les mares que varen procurar que a les celebracions hi hagués força silenci, tot i tenir els fills amb ells.
  • A la Cèlia pel seu treball silenciós; per ser-hi sempre; per l'atenció constant mostrada amb la frase repetida: -- Què necessites?...-- Per tota la feina de       coordinació i realització d'abans, de durant i de després de la trobada.
  • A la Marilia pel treball imprescindible que fa des de la secretaria encara que no es vegi.
  • A la senyora Carme de Can Bajona i a totes les treballadores per acollir-nos i per la seva paciència envers nosaltres.
  • A les Zones pel seu treball imprescindible, abans de la trobada, i en concret als quatre militants d'aquestes que al final els hi toca redactar-ho tot.
  • Al Josep Pascual per preparar la sortida del dissabte a la tarda.
  • A la Carlota per animar la gresca del dissabte.
  • A la Teresa, la meva esposa, per la seva paciència i la seva col·laboració.
  • Al meu fill Pau per fer la tasca gratuïta del transport dels materials des de Tapioles fins a Can Bajona i, també, pel préstec i muntatge de l'equip de so.

Retornant a la conversa amb l'amic us vull comentar que ell, en sentir com de bé havia anat la trobada, em va dir "això és el miracle dels pans i els peixos". Amb aquesta cita de l'Evangeli, amb la que he iniciat la meva personal valoració, sento que expresso com he viscut i quina és la impressió que m'emporto d'aquesta Setmana Santa 2015. Crec que hem pogut constatar que allò que fem possible entre tots ens enriqueix personalment i encara ens en sobra.

Després de la valoració positiva hauríem d'esmenar allò que no va tant bé, són coses que ja heu posat a les vostres valoracions escrites, serrells que caldria retallar per tal de millorar una mica més i obtenir més qualitat.

  • En aquesta línia cal insistir en aconseguir encara més silenci i/o concentració en les celebracions. La presencia dels més menuts no hauria de fer perdre el fil de la celebració. I remarco que els joves no poden jugar a llençar la cera de les candeles al parquet (el diumenge es va haver de recollir i ells no hi van ajudar tot i que se'ls hi demanà). Caldrà que en un futur els pares col·laborin a corregir aquest tipus de faltes dels seus fills.
  • A les habitacions i als passadissos, durant el dia, no s'hi hauria de jugar en consideració a les persones, petites o grans, que necessitin descansar.
  • Un aspecte molt diferent a considerar és que per tal que tot funcioni de la millor manera, hem de ser més disciplinats a l'hora d'apuntar-nos a la trobada. Fem-ho en els dies previstos al calendari. És bo per a l'organització. Respectar els terminis  permet que la Cèlia i la Marilia puguin fer millor la feina en benefici de tots.
  • En aquest mateix camp, és important enviar la documentació de les celebracions litúrgiques, dels tallers, etc, a la data assignada per poder elaborar el quadernet, i organitzar i preparar d'altres  materials necessaris.

Per no quedar-nos amb el mal regust d'aquests aspectes comentats que no han anat tan bé com podrien haver anat, és just i agradable dir-vos que en les vostres valoracions queda clar que la majoria esteu satisfets de com ha anat aquesta Setmana Santa.

I afegeixo que per part del comitè permanent recollim les aportacions que heu fet per millorar la trobada, tant les que demaneu mantenir perquè ja funcionen, com les que caldrà millorar: la infraestructura de la casa, o millorar els menús infantils, o...

Per finalitzar, vull agrair-vos les trenta-sis propostes de possibles tallers que heu suggerit  per a properes trobades. Que consti que tots no els farem el 2016!

Jesús Jiménez



Altres articles


Som la Rocío Elvira, en Jordi Soriano (presidents), l'Àngela Rodríguez (coordinadora general) i en Pepe Rodado (consiliari general), les persones que formem el Comitè Permanent de l’ACO.

Periòdicament escriurem en aquest blog col·lectiu per explicar què fem i què pensem. 

Volem acostar-vos l’experiència d’estar al davant del moviment durant el temps que ens heu confiat. Us mostrarem la cuina i els fogons, allò que habitualment no es veu: la coresponsabilitat, la il·lusió, com ens amarem de tots vosaltres i també el cansament, la convivència amb altres responsabilitats i com recuperem forces. Tot plegat, us ho anirem explicant a cau d’orella.