Please enable JS

Uns apunts a tres mesos del Consell

febrer 06/Jesús Jiménez/

Aquest moment que vivim com a ACO ens l'hem agafat com a crucial. Som en un temps, més o menys llarg, en una cruïlla on ens hem compromès a fer la Revisió de Vida de la nostra entitat, per obrir àmpliament els ulls i veure'ns: en la situació actual de la societat, la de l'Església, la nostra específica de cada militant, la de l'organització concreta que ens permet funcionar... i tot això ho fem sense perdre de vista els fonaments i la història que consten en el Document d'Identitat i en d'altres documents ja existents. Després jutjarem i decidirem quins camins d'actuació dibuixem pel nostre futur com a Moviment d'ACO.  

Fins ara hem omplert una enquesta per dir-hi la nostra. Allò que personalment  ja vàrem puntuar i opinar, s'ha recollit, analitzat i valorat durant els dies 21 i 22 de gener en el Consell Extraordinari. El grup que prepara l’XIè Consell està donant forma al recull per tal que arribi als grups per continuar-la i dur-la, ara sí, al Consell. Allà ens marcarem qui volem ser i on volem anar en el futur.

Paral·lelament a la nostra moguda d'ACO, com a moviment vàrem participar els dies 12 i 13 de gener a París a la trobada dels militants europeus que fem Revisió de Vida (MTCE: Moviment de Treballadors Cristians d'Europa). En aquesta trobada ens explicàrem quina era l'actualitat dels nostres moviments europeus i treballàrem per veure quina ha de ser la participació en el seminari del MMTC (Moviment Mundial de Treballadors Cristians) que es celebrarà a Àvila el proper mes de juliol. Podeu llegir el resum aquí.

I el passat dissabte 28 de gener es va fer la jornada d'Apostolat Seglar de Catalunya amb el títol "Comunitats laïcals i comunió diocesana". La ponència la va fer en Joan Planellas i després hi va haver una taula rodona. Un dels participants va ser el nostre company Josep Anton Belchi de Lleida que ens va representar. També podeu llegir la seva aportació aquí.

La participació en aquestes trobades és una part important de la vida del moviment i, com a tal, consta en el Document d'Identitat. Aquests encontres ens enriqueixen i ens donen una visió d'església universal. Personalment, penso que ho hauríem d'aprofitar més i fer-nos-hi més presents sobretot a les de proximitat física, com ara les de la Pastoral Obrera de cada diòcesi, o la de l'Apostolat Seglar, així com les parroquials.

Que tinguem militants que ens representin en els seminaris dels MMTC o les del MTCE o a les bilaterals amb moviments germans com l'ACO de França o la LOC de Portugal, també ens enriqueix i ajuda a sentir-nos dins d'aquest apostolat mundial; per tant, us demano que ho valorem, ho afavorim i ho agraïm. Cal que hi hagi militants disposats a mantenir aquestes relacions. Som moviment, som Església.

Que Jesús il·lumini cada grup per fer una bona feina pel Consell!

Jesús Jiménez, president



Altres articles


Som la Rocío Elvira, en Jordi Soriano (presidents), l'Àngela Rodríguez (coordinadora general) i en Pepe Rodado (consiliari general), les persones que formem el Comitè Permanent de l’ACO.

Periòdicament escriurem en aquest blog col·lectiu per explicar què fem i què pensem. 

Volem acostar-vos l’experiència d’estar al davant del moviment durant el temps que ens heu confiat. Us mostrarem la cuina i els fogons, allò que habitualment no es veu: la coresponsabilitat, la il·lusió, com ens amarem de tots vosaltres i també el cansament, la convivència amb altres responsabilitats i com recuperem forces. Tot plegat, us ho anirem explicant a cau d’orella.