Please enable JS

Compartint amb la diòcesi de Còrdova

novembre 09/Santi Boza/

A la trucada que vàrem fer a LuisFer, nou responsable de la diòcesi de Còrdova, per animar als i les militants a l'assistència a la Jornada General del 12-O, ell ens va contestar que era molt difícil que poguessin venir, però que els agradaria i ens proposava que anéssim nosaltres a participar de la seva Assemblea d'inici de curs el dissabte 20 d'octubre.

Així que valorant amb el Comitè Permanent, vam acordar que nosaltres, Maria i Santi, aniríem a celebrar amb totes i tots els militants l'inici de curs.

Vam arribar a Còrdova el 19 a les 9 de la nit i ja ens estaven esperant a l'estació, ens havíem organitzat per dormir a les cases de Fabio i LuisFer. Després de deixar maletes ja vam anar un grup a sopar.

L'Assemblea l'havien organitzat a Encinarejo, un poble a uns 18 km de la capital a on viuen una família de militants de l'ACO. Trobada amb més militants/es fins a 16 i 12-13 nens i nenes. Després de l'Eucaristia presidida pel Paco Aguilera, que continua acompanyant els grups de la zona com a consiliari, va començar la reunió.

Inclòs en l'ordre del dia figurava que nosaltres poguéssim explicar la Jornada General i així ho vam fer de manera resumida perquè primordialment es va dedicar la trobada a concretar i aprovar objectius, mitjans i calendari per aquest curs.

Continuàvem amb un dinar de germanor consistent en un perol d'arròs boníssim, cuinat per dues dones familiars d'uns militants. Una estona després compartíem cafè, experiències, opinions, vivències....

A la tarda, a la proposta que ens van fer alguns militants/es d'anar al casc antic de Còrdova a visitar una exposició en alguns patis i jardins, vàrem dir que sí. Es tractava de l'anomenat Festival Flora que se celebrava per segon cop i que era una excusa magnífica per poder fer un tast de l'extraordinari centre històric de la ciutat. Ja de tornada al barri de Valdeolleros, on viuen la majoria dels militants, de nou ens esperaven per sopar.

Al matí del diumenge 21, ens acompanyaven a l'estació per agafar el tren de tornada a Barcelona.

Ha estat una trobada on es manifestava l'alegria, l'agraïment, les ganes de voler continuar, la necessitat de potenciar el contacte entre zones, i l'enriquiment que representa compartir com es viu i s'organitzen la resta de zones/diòcesis. Recordaven i agraïen molt el fet que el gener d'aquest any ja hi anés el Josep Ferrer, responsable de la Comissió d'Iniciació, a prendre contacte amb ells. Van explicitar el seu neguit per la manca de consiliaris; preguntaven qui acompanyarà quan comenci a l'ACO algun grup provinent de la JOC o de parròquies. També mostraven la seva preocupació sobre com gestionar el fet que un/una militant deixa el grup per diferents raons.

Moltes gràcies perquè ens hem sentit a casa, i hem pogut participar del que es va treballar com a objectius i mitjans, centrats en la responsabilitat, la concreció i el compromís. A destacar entre ells: "Que nuestra fe sea el motor de la acción y el compromiso en la realidad de cada un@" "Que vivir en comunidad sea nuestro estilo de vida y la manera de crecer en lo personal" "Que tod@s asumamos el reto de la iniciación y que seamos capaces de abrir el movimiento a otras personas".

De nou gràcies. Ha estat un regal, curt de temps, però de molta vida compartida.

Maria Martínez i Santi Boza



Altres articles


Som la Rocío Elvira, en Jordi Soriano (presidents), l'Àngela Rodríguez (coordinadora general) i en Pepe Rodado (consiliari general), les persones que formem el Comitè Permanent de l’ACO.

Periòdicament escriurem en aquest blog col·lectiu per explicar què fem i què pensem. 

Volem acostar-vos l’experiència d’estar al davant del moviment durant el temps que ens heu confiat. Us mostrarem la cuina i els fogons, allò que habitualment no es veu: la coresponsabilitat, la il·lusió, com ens amarem de tots vosaltres i també el cansament, la convivència amb altres responsabilitats i com recuperem forces. Tot plegat, us ho anirem explicant a cau d’orella.