La Setmana Santa a Can Bajona

Ponència de Jordi Fontbona «El Consell i les 3 Veritats de Cardijn»

«El present i el futur de l’ACO està a les nostres mans, però, sobretot, fem-ho amb la convicció fonda que el vertader fonament ha de ser Jesucrist, perquè “només Ell pot fer que tot sigui nou”». Amb aquesta frase, Jordi Fontbona, finalitzava la ponència «El Consell i les 3 Veritats de Cardijn» el passat 14 d’abril, en el marc de la celebració de la Setmana Santa del Moviment a Can Bajona.

El consiliari de l’ACO va plantejar que en el Consell «certament hem de buscar i treballar noves formes d’organització per fer front a la realitat tan dura d’avui, però també hem de tenir molt en compte el ser fidels a les nostres arrels. Al fonament de la nostra identitat com a Moviment, i que és com la seva columna vertebral que la manté dreta i viva, després de més de 60 anys».

Així doncs Fontbona va anar a la radicalitat —en el sentit d’anar a les arrels— revisitant les tres Veritats que Cardijn proposa com: «Veritats de Fe (una Fe que es basa en la Vocació o Crida divina que brolla del que és el seu Principi Fontal, el Cor de Déu), d’Experiència (amb aquesta expressió vol dir que no es pot viure una realitat que no s’experimenta, que no es viu) i de Mètode (que vol dir una manera concreta d’Organitzar-se i de Formació integral)».

En Jordi també va posar l’accent en la Revisió de Vida: «La RV ha de ser el motor que dinamitzi cada grup i tot el Moviment. Per això, aprofitant el Consell, preguntem-nos, com la fem i quin pes té en els grups: ¿Ens creiem, de veritat, les possibilitats infinites que conté la RV, com escola de vida i com a mitjà privilegiat per educar, fer créixer i unificar la nostra fe i la nostra acció militant? ¿La sabem aprofitar prou en el grup? Etc.»

Podeu consultar les fotos de Setmana Santa.

Podeu consultar el guió de la ponència de Jordi Fontbona.

COM CONNECTAR-NOS

ACO ACCIÓ CATÒLICA OBRERA
C/Tapioles, 10 2n, 08004 Barcelona
hola@acocat.org
93 505 86 86

APUNTA'T A L'E-BUTLLETÍ

CAPTCHA
Aquesta pregunta és per provar si vostè és un visitant humà i així evitar l'enviament de correu brossa.