Please enable JS

Seguir Jesús entre i des dels més empobrits

Trobada Fueruña a Madrid

desembre 12/Joan Andreu Parra/

La trobada de responsables d’ACO de les zones d’Alacant, Còrdova, Madrid i Catalunya es va celebrar els passats 11 i 12 de novembre a la Casa de Espiritualidad dels Missioners Claretians de Colmenar Viejo (Madrid). “Seguir Jesús entre i des dels més empobrits”, va ser el títol de la jornada amb l’eix posat en la reflexió sobre el que és acompanyar i no acompanyar. El consiliari de la zona d’Alacant, Pepe Lozano va recordar que a l’última trobada Fueruña es veia la dificultat d’assumir responsabilitats, d’arribar als més empobrits i la relació amb l’església.

En primer lloc, a la trobada Fueruña es van compartir les experiències de cada zona. Els representants que van assistir van explicar les assemblees d’inici de curs, quina era la situació dels grups i dels militants i van compartir com estaven vivint la responsabilitat. Podeu consultar les impressions de la Maria Martínez, la presidenta de l’ACO, a la seva reflexió.

L’endemà es va fer la ponència “Com treballem i acompanyem els responsables de l'ACO la militància en els ambients més empobrits i oprimits”, a càrrec del mateix Lozano. Podeu consultar el guió de la ponència i la gravació en àudio:

 

Finalment, es van posar en comú accions concretes i pistes per a traslladar a les zones, entre els quals:

  • Hem de continuar amb aquest compromís que tenim o ens hem d’obrir a altres realitats?
  • Cal treballar el nostre acompanyament i auto-acompanyament (quadern de vida…). No ens coneixem a nosaltres mateixos i deixar-se acompanyar.
  • Acompanyar des de la vida, la fe, l’acció, també a les persones que ho deixen.
  • Aprofundir en l’experiència de la RdV.
  • Acompanyar aspectes socials com és el treball decent.
  • Estar presents a l’ACO, veure com connectem el grup i el Moviment a la societat.


Altres articles