Please enable JS

L’acord econòmic entre la UE i el Canadà, el CETA, qüestionat

Mobilitzacions descentralitzades el 21 de gener

gener 11/Joan Andreu Parra/

La plataforma No al TTIP ha convocat una jornada europea d’accions descentralitzades contra el CETA el 21 de gener. El Tractat Econòmic entre la Unió Europea i el Canadà (aquestes són les sigles en anglès CETA) es troba en la fase final del procés de ratificació i serà votat en el ple del Parlament Europeu els primers dies de febrer. Per aquest motiu, les mobilitzacions del 21 de gener volen incidir en aquesta votació.

El CETA està sent qüestionat perquè, de la mateixa manera que el seu germà bessó el TTIP (tractat econòmic entre la Unió Europea i els Estats Units), no ofereix prou garanties respecte la protecció del medi ambient i els drets fonamentals de les persones. Es tracta d’acords que privilegien les grans corporacions i limiten la capacitat dels governs de cara a la regulació i expansió dels serveis públics.

A l’enllaç podeu consultar altres problemes que presenta el CETA i podeu sumar-vos als més de 3,5 milions de persones que han signat la petició contra el CETA i el TTIP.Altres articles