Please enable JS

«Salillum», aviat, a les teves mans

Cinquè número de la revista de l’ACO

juny 07/Joan Andreu Parra/

Som a punt de publicar una nova edició de la revista Salillum. 40 pàgines amb reportatges, opinió, entrevistes i un dossier. Durant els propers dies la rebreu per correu tota la militància (acompanyada del Creixem n. 5) i subscriptors. En aquest viatge periodístic et proposem diferents estacions.

A l’Editorial «Despullar-se de poder, revestir-se d’Evangeli»—que pots consultar aquí— fem una reflexió sobre com l’Esperit pot ajudar a no aferrar-nos al poder. El cinquè número de Salillum també inclou un reportatge de l’Àngela Rodríguez sobre el futur de les pensions, en un moment de debat intens. La vinyeta d’humor respecte aquest mateix tema és d’en Fabio Almeida.

L’entrevista la protagonitza l’economista Miren Etxezarreta. Ens parla de com veu el futur del treball, de les noves economies, de fiscalitat, del poder popular... Una conversa amical on potser descobriràs algunes coses que desconeixies de la Miren.

L’acció transformadora dels militants podrem objectivar-la en l’article sobre la proposta de treballar la interioritat que ens fa Camí Endins. Coneixerem, també, les Llars del Seminari de Lleida —projecte al qual l’ACO ha fet l’aportació solidària d’aquest curs— de la mà de la seva directora, Montse Claveria.

També hem reservat un espai per parlar de les trobades dels Moviments Populars amb el Papa i per conèixer el moviment germà del MIJAC. El bisbe de Tánger, Santiago Agrelo, participa amb un article d’opinió profètic i el pare Josep Maria Canals, de la Cartoixa de Montalegre, ens comparteix allò que li ressona amb el lema «Jo faig que tot sigui nou.» 

El Dossier està dedicat a l’educació. La Montse Forcadell i en Joan Andreu Parra s’endinsen en aquest moment de canvis a l’escola, amb l’aportació de dues educadores, la Lluna Sepulcre i la Mercè Basté, que ens donen el seu testimoni des d’una escola d’Educació Viva i Activa i des d’una Unitat d’Escolarització Compartida.

La revista es tanca amb un article sobre la cooperativa L’Olivera en què coneixerem millor en Carles de Ahumada, el seu director.

Confiem que gaudeixis del nou número. I, ja saps, si el vols comentar o fer-nos propostes per properes edicions, escriu-nos a comunicacio@acocat.org.Altres articles