Please enable JS

Crònica de la Castanyada-Jornada d'inici de curs de la Zona Baix Llobregat 2017

desembre 04/Joan Andreu Parra/

Sóc la Maribel Matilla i encara em sento nova com a responsable. Encara hi ha activitats i persones de la zona que no situo (temps/espai i missió...). Disculpeu-me! 

La trobada de la celebració de la Castanyada del dia 28 d’octubre a la zona del Baix Llobregat em va semblar, a més d'emotiva, històrica.

Es va fer un reconeixement de la gent gran del Moviment de la Zona. Em va ajudar a posar en realitat la història llegida i explicada per altres membres d’ACO en reunions o trobades.

L'Albert Marin va fer un power point, amb fotos de grups i trobades de fa anys, amb record de les persones que ja són amb el Pare. També hi havia la foto de tots els consiliaris de la zona i la foto de tots nosaltres en la fideuà del juliol passat

Es va demanar testimonis als 4 grups amb solera (Riera, Sants, Florida, Magòria). També hi hagué un parell d'intervencions espontànies.

Tenir-los allà, parlant de persones que estan i de les que ja no hi són —però que molts havien conegut personalment o pels seus fets—, va ser un goig. Les dificultats d’aquests temps actuals tenen molts punts de semblança al que ens explicaven: el fet de sentir-se cristià i obrer, tenir famílies i tenien clar que havien de ser model i defensar uns drets com a treballadors i unes actituds i formes de viure cristianes en un temps de dificultats (repressió franquista) amb escassos drets laborals i civils. El seu testimoni va semblar realment edificant i dignificant.

Hola, sóc la Núria Estruga, responsable de zona i corroboro el que explica la Maribel. Al Baix tenim un tresor en forma de molts dels primers militants d'ACO. Vam voler-los agrair el seu llegat, amb una planteta de menta i un cartellet  que hi deia “GRÀCIES PER LA LLAVOR QUE HEU FET CRÈIXER!”.

El grup d'iniciació, els MotACOs, se'ns van presentar i vam intentar acollir-los amb molta alegria. I per acabar vam compartir un berenar fet entre tots amb castanyes, moniatos, pastissos, galetes, i vi bo.

  

Maribel i Núria - Zona Baix Llobregat - Diòcesi de Barcelona