Please enable JS

​​​​​​​El món del treball, una prioritat cristiana

XXIII Jornades de Pastoral Obrera a Àvila i trobada del papa Francesc amb els sindicats

desembre 04/Joan Andreu Parra/

«Hem de recuperar els elements que contribueixin a la construcció d'una societat que posi a la persona humana en un lloc central i al treball digne com a element imprescindible de la integració social i eina indispensable per accedir a una vida digna. Perquè el món del treball és una prioritat humana. I, per tant, és una prioritat cristiana, una prioritat nostra. On hi ha un treballador, aquí hi ha l'interès i la mirada d'amor del Senyor i de l'Església». Aquest pronunciament pot llegir-se en el comunicat de les XXIII Jornades de Pastoral Obrera que es van celebrar a Àvila els dies 18 i 19 de novembre passats i a les quals van assistir-hi diversos militants de l’ACO, entre els quals, la presidenta, Maria Martínez.

Va ser molt destacable la xerrada «Reptes i desafiaments del món del treball en un context de canvi» que va pronunciar el professor de la Universitat Complutense de Madrid, Jesús Sanz Abad. També es va projectar la pel·lícula La mano invisible, de David Macián.

Igualment, aquest novembre s’ha produït una trobada inèdita entre el papa Francesc i sindicats de tot el món. Ha estat en el marc de la conferència “De la Populorum Progressio a la Laudato sí” que s’ha celebrat al Vaticà els dies 23 i 24 de novembre. Enllacem la carta que el papa Francesc ha enviat als participants a l’encontre. I també la declaració final.Altres articles