Please enable JS

Nou document «Anem a fons» sobre el treball digne

Coeditat amb les entitats de la plataforma Església pel treball decent

desembre 11/Joan Andreu Parra/

«El Treball Digne, una tasca personal i comunitària» és el títol del nou document Anem a fons que ha editat la l’ACO i que ha estat elaborat per la militant de la HOAC, Charo Castelló, que havia estat presidenta del Moviment Mundial de Treballadors Cristians. El document, el número 26 de la col·lecció Anem a fons —aquest és el nou nom dels antics Documents d’ACO—, ha estat realitzat en coedició amb les diverses entitats que formen part de la plataforma Església pel treball decent.

En el document s’aborda una mirada a la situació de l’ocupació a nivell planetari amb un denominador comú: «El treball cada vegada és més indecent perquè no ens permet viure amb dignitat, va diluint la nostra humanitat i trenca els llaços socials». Per a l’autora, la conclusió és clara: «Si no canviem el rumb de la nostra societat, el futur de l'ocupació, en comptes de millorar en qualitat, empitjorarà».

A continuació hi ha una reflexió sobre quina mena d’ocupació s’està creant amb els fenòmens de la globalització i la digitalització i es fundamenten les raons pel treball decent. Castelló fa una crida específica als moviments de treballadors cristians: «És una exigència personal i comunitària de la nostra fe implicar-nos en la construcció d'una nova forma d'entendre l’organització de l'economia i l'ocupació per dignificar la vida de les persones».

La Doctrina Social de l’Església, els pronunciaments de la Conferència Episcopal Espanyola o l’aportació del papa Francesc, són algunes de les referències interessants que s’inclouen al document. L'Anem a fons es remata amb una sèrie de propostes de cap a on caminar i com sumar esforços amb diverses iniciatives que estan en marxa, tot apuntant «a la necessitat de construir una nova cultura del treball. Això vol dir que aquesta ha de ser una cultura de la solidaritat amb un important caràcter ètic».

L’Anem a fons és un document de la Comissió de formació que es distribuirà imprès als responsables de zona i aquests ho faran arribar als equips. També el podeu consultar en format digital a l'enllaç o bé a la Mediateca del web.Altres articles