Please enable JS

Sentir la Pastoral Obrera com a pròpia

Resum del Comitè Català del 10 de març passat

març 14/Joan Andreu Parra/

«La immensa part dels cristians vivim del treball i això sovint s’obvia i a les nostres eucaristies pràcticament no surt; són com dos mons en paral·lel.» El delegat de Pastoral Obrera de la diòcesi de Barcelona i consiliari de l’ACO, Pepe Rodado, va ser molt clar en el Comitè Català del 10 de març passat a l’hora d’explicar l’acció de l’Església a través de la pastoral, en aquest cas «obrera.»

«La nostra tasca fonamental —va recordar Pepe Rodado— és viure i portar l’Evangeli al món del treball i també als barris on vivim els treballadors, al costat del llenguatge i la cultura pròpia que té el món obrer.» També es va recordar l’aportació que va fer Cardijn i tants altres (Rovirosa...), la iniciativa Església pel Treball Decent, es va repartir el document La Pastoral Obrera de tota l’Església (1994) i es va insistir que els EPOs (Equips de Pastoral Obrera) són l’eina per estendre aquesta pastoral en l’Església. En aquest sentit, Rodado va observar que «cada moviment tenim a nostra dinàmica i ens costa aixecar el cap i veure que hi ha aquest sentit més comunitari. Això pot ajudar a sumar i a col·laborar.»

En el mateix Comitè Català, la Comissió d’economia va explicar que el dèficit 2017 ha estat menor al previst per l’aplicació d’una subvenció de la Generalitat de Catalunya i va anotar les diferents dates dels Comitès de zona amb l’objectiu d’anar visitant-los per anar treballant la Carta econòmica. «El moviment es nodreix de la fe, però també de l’economia», va dir el responsable de la comissió, Joan Comella.

Pel que fa a la Comissió de comunicació es va explicar la Jornada de comunicació que se celebrarà el proper 6 d’abril i, per tant, no coincidirà amb la Jornada d’Estudi de la POC. En el Comitè Català es va veure la necessitat de fer una reflexió de fons sobre la formació al moviment que, molt probablement, es farà en la següent trobada del 2 de juny.

Per la seva banda, les diferents zones van explicar la seva situació i les activitats que tenen agendades properament. També es va decidir dedicar la propera Jornada de responsables a l’acompanyament.

A l'enllaç també podeu llegir la pregària amb què es va iniciar el Comitè Català.Altres articles