Please enable JS

Final de curs

juliol 16/Maria Martínez/

Estem arribant a final de curs i els moviments i entitats ho celebren organizant diferents jornades i activitats.

Voldria abans de fer un petit resum d’aquest final de curs, recordar com diu l’Editorial de l’últim Salillum que, “recentment han deixat de compartir la vida terrenal amb nosaltres autèntics militants de l’ esperança —Albert Marín, Josep Escós, Margarita Casulla, Fuensanta Ramos, Carmelo Gil i Jaume Botey gràcies per haver fet un tros de camí juntament amb nosaltres!— que continuen sent un far en un món confús i accelerat”.

Les Zones i Diocesis ja han fet aquestes festes de valoració del curs, pregària i/o Eucaristia i de retrobament amb tots i totes les militants. Alguna zona fa paella, una altra concurs de plats, una altra dinar o sopar compartit, visita a la presó Model... En aquest enllaç i en aquest altre enllaç teniu una mostra de fotografies d'alguna d'aquestes trobades.

Són dates també per poder participar d’altres Moviments:

— Diumenge 13 de maig teníem programada la segona Eucaristia d’aquest curs del Consell d’Acció Catòlica de la diòcesi de Barcelona que es va celebrar a la Parròquia de Santa Madrona. La pregària de l’ACO va ser sobre la definició que fa l'OIT del que considerem Treball Decent i com patim les conseqüencies de la no aplicació d’aquestes aspiracions. Demanàvem al Pare-Mare que aquesta aspiració sigui un objectiu comú, una lluita esperançada i una acció col·lectiva permanent.
Ens van convidar a la celebració dels 20 anys del MCJ (Moviment Cristià de Joves) que ho feien també el mateix dia i en el mateix espai.

— La Trobada Diocesana d’infants MIJAC de Barcelona i Terrassa la van celebrar dissabte 26 de maig en una escola del barri de la Pau. A la reunió que vam tenir amb els responsables el mes d abril, ja ens van convidar a aquesta Trobada. El lema del curs ha sigut "Aportar, Acceptar i Compartir són les claus d'un grup ben unit".
Dia de jocs, de compartir, de ser protagonistes, organitzadors/es, col·laboradors/es amb uns valors i fe en Jesucrist que van treballant durant tot el curs.

— La Festa de l’Acció de la JOC la van fer dissabte 2 de juny al Turó de Caritg de Badalona. El lema, “TRENQUEM  EL MUR DE LA DESIGUALTAT, CONSTRUÏM COMUNITAT”. L’ acollida era a les 17 h que després continuava amb la fira d’entitats, un acte reivindicatiu, l’acció de gràcies, el sopar de germanor i el concert.

— I el cap de setmana del 16 i 17 de juny, la GOAC celebrava l’Assemblea de final de curs a l'Alberg de Joventut del Masnou. Vaig ser convidada diumenge a l’Eucaristia, va ser molt viscuda i a on va haver el testimoni d’equip, “L’experiència en l’etapa de formació inicial a la GOAC”. Després vam compartir el dinar.

I com diu també el final de l’Editorial de Salillum “Continua havent-hi raons per l’esperança, malgrat tot”.

Maria Martínez

 

PS. Gràcies per tanta riquesa viscuda.Altres articles


Som la Rocío Elvira, en Jordi Soriano (presidents), l'Àngela Rodríguez (coordinadora general) i en Pepe Rodado (consiliari general), les persones que formem el Comitè Permanent de l’ACO.

Periòdicament escriurem en aquest blog col·lectiu per explicar què fem i què pensem. 

Volem acostar-vos l’experiència d’estar al davant del moviment durant el temps que ens heu confiat. Us mostrarem la cuina i els fogons, allò que habitualment no es veu: la coresponsabilitat, la il·lusió, com ens amarem de tots vosaltres i també el cansament, la convivència amb altres responsabilitats i com recuperem forces. Tot plegat, us ho anirem explicant a cau d’orella.