Please enable JS

La 66a Jornada General, tret de sortida d’un curs dedicat a la formació

El director de Cristianisme i Justícia, Xavi Casanovas, farà la ponència

octubre 09/Joan Andreu Parra/

«Tu tens paraules de vida eterna» és el lema de l’ACO per aquest curs i fil conductor també de la 66a Jornada General que se celebrarà el proper 12 d'octubre al col·legi Salesians Sant Joan Bosco, al barri d'Horta de Barcelona. Aquesta citació de l’Evangeli de Joan s’ha triat per un curs en què s’abordarà la formació, tal i com es va marcar  a l’XI Consell.

La Jornada s’iniciarà amb la pregària i el resum del curs passat. Un dels plats forts serà la ponència a càrrec del director de Cristianisme i Justícia, Xavi Casanovas, i se centrarà en el fet que la formació és la tercera pota de la vida d'un cristià (servei, comunitat-pregària, formació), malgrat que, probablement, és la que menys es cuida.

Cristianisme i Justícia és una entitat focalitzada en la formació de cristians i cristianes en l’àmbit teològic i social. Molts militants de l’ACO han assistit a les ponències impartides a la seva seu de Barcelona o han llegit els Quaderns CJ o els Papers. Xavi Casanovas és llicenciat en Matemàtiques, Màster en Administració i Direcció d’Empreses i Màster en Filosofia Teòrica i Pràctica. Treballa a Cristianisme i Justícia-Fundació Lluís Espinal des de l’any 2010, i n’és director des del 2014. També ha tingut responsabilitats a Intermon Oxfam. A més a més, ha col·laborat en diverses organitzacions pels drets humans, la cooperació i la pau i és portaveu de la Plataforma per una Fiscalitat Justa.

Precisament, l’ACO ha aprovat aquest curs passat el Pla de formació que se sustenta en la formació bàsica del militant, la formació bíblica i teològica i la formació políticosocial. Després de dinar es presentarà el Pla de curs i se celebrarà l’Eucaristia, presidida pel bisbe auxiliar de Barcelona, Sergi Gordo, on es donarà lectura al manifest «Formació i Compromís per crear Esperança en el nostre món», elaborat pels militants de la diòcesi de Còrdova. 

Podeu consultar els elements que es lliuraran a la Jornada —i que podreu seguir per les xarxes socials amb l’etiqueta #JGACO2019— als enllaços:

Programa

Dossier

Manifest

Pla de cursAltres articles