Please enable JS

Mariléa Damasio: «El Moviment Mundial de Treballadors Cristians sou vosaltres»

El buró de l’MMTC va participar al Comitè General del 25 de gener

gener 27/Joan Andreu Parra/

«L’MMTC és una sort per a l’Església. D’una banda, portem la veu dels treballadors a l’Església i, de l’altra, fem esforços amb els governs per canviar a millor la vida dels treballadors», va resumir el copresident del MMTC, Jean-Claude Tolbize, en el Comitè General de l’ACO del dissabte passat, 25 de gener. El buró de l’MMTC que completaven la secretària general Mariléa Damasio da Silva, el consiliari internacional Bernard Robert i el tresorer Philippe Chatelain ha estat durant aquests dies treballant a Barcelona i s’han allotjat a la Casa d’Exercicis dels jesuïtes de Sarrià.

«El nostre compromís és ajudar a millorar la vida dels altres, però aquesta tasca requereix de temps i no la podem fer sols», va valorar Mariléa Damasio. Alhora va posar de relleu que l’MMTC no és el buró, ni els òrgans de direcció, sinó que «el Moviment Mundial de Treballadors Cristians sou vosaltres», referint-se als militants de l’ACO i als 136.000 treballadors cristians a 46 països de tot el món que formen part de l’MMTC (el buró ha visitat el darrer any 19 moviments). El consiliari internacional Bernard Robert va concretar que «l’MMTC és una joia per als bisbes, diaques, sacerdots, religiosos i tots aquells que puguin acompanyar els moviments. Els sacerdots hem estat educats per a parlar i no tant per a escoltar i els moviments ens ensenyen a fer-ho». I va animar el bisbe Sergi Gordo, present al Comitè General, a que en els seminaris «animeu els futurs joves sacerdots a que acompanyin els moviments».

Per la seva banda, Xavier Such, de la Comissió d’internacional d’ACO va remarcar que per a l’ACO «és molt important mantenir relacions internacionals i coordinar-nos en l’àmbit europeu i mundial. Igual que creiem que l’Església és universal, també ho són els moviments de treballadors cristians». En el diàleg que es va mantenir es va comentar quins són els temes que més surten en les Revisions de Vida (tipus de feines i relacions entre els treballadors, conciliació familiar i laboral, militants als Comitès d’empresa, les dificultats dels joves per accedir al mercat laboral i l’emancipació, voluntariat i limitacions de l’edat...). També es van valorar els motius pels quals els immigrants no estan presents als grups de Revisió de Vida i es va constatar l’actual precarització laboral en un context de reforç dels beneficis del capital. «Això mateix també passa a Portugal, França, Alemanya... i encara és pitjor a Amèrica Llatina, Àfrica i Àsia», va indicar Philippe Chatelain, alhora que convidava a reflexionar en les Revisions de vida sobre l’abast mundial d’aquesta situació.

Al Comitè General també va participar el consiliari d’ACO Josep Jiménez Montejo, consiliari general del MTCE (Moviment de Treballadors Cristians d’Europa) i que va ajudar juntament amb Xavier Such a la traducció simultània del francès al castellà.



Altres articles


Subscriu-te al E-butlletí

Rebràs les noticies per correu electrònic!

INSCRIU-TE