Please enable JS
Participants a la celebració de Nadal de la zona Besòs, a la parròquia Sant Pau de Badalona.

«Viure el Nadal (i la resta de l’any) en fraternitat»

Crònica de la celebració nadalenca a la zona Besòs, manifest zona Maresme i documents ponència #JGACO2021

gener 14/Joan Andreu Parra/

Tenir cura del món que ens envolta i fer-nos conscients de formar part d’un nosaltres que habita la casa comuna. Aquestes van ser algunes de les idees que es van portar a la motxilla la trentena de participants a la trobada de Nadal de la zona Besòs de l’ACO que coorganitzaven amb la Xarxa de Laics. L’activitat va prendre el format d’una revisió de vida i va culminar amb la celebració d’una eucaristia a la parròquia de Sant Pau de Badalona el 18 de desembre passat. A l’enllaç podeu consultar algunes imatges: https://flic.kr/s/aHBqjzy8Nt

Per a la part del Veure es va proposar el documental Demà on es desgranen diferents iniciatives en la construcció d’un món més just en els àmbits de l’economia, la participació política, el consum, l’educació i l’energia. Per al Jutjar, es va fer una aproximació a la darrera encíclica del papa Francesc, Fratelli tutti (https://acocat.org/mediateca/fratelli-tutti-frases-destacades). A la part de l’Actuar es va demanar el testimoni de diferents entitats properes que ja estan fent aquestes experiències:

  • L’Oriol, de Fridays for future, va explicar com diferents ciutadans de Badalona preocupats per l’emergència climàtica i amb esperit jove i crític estan creant consciència al voltant d’aquesta qüestió. Enllaç al testimoni: https://youtu.be/wgz2wA4QaZE
  • L’Ángeles, socorrista d’Open Arms, va parlar de les migracions i els rescats al mar i com persegueixen que hi hagi un món just als dos costats de la Mediterrània. «El canvi principal de mirada s’arrelaria en que deixéssim de veure’ls com completament diferents a nosaltres», va dir. Enllaç al testimoni: https://youtu.be/E3-h_9N5TGY
  • La Dolors Clotas, de la cooperativa Conreu Sereny, una iniciativa de producció agroecològica de proximitat, va explicar que volen cultivar amb bones pràctiques i treballar la terra amb respecte (sense adobs químics). «Hem de donar valor a la terra. A Laudato Si el Papa ens parla de la cura de la casa comuna», va recordar.
  • Josetxo Ordóñez, militant i advocat a Fundació Migra Studium, es va centrar en la realitat migratòria i l’hostilitat que desvetlla en els països de destí (CIE, traves burocràtiques, explotació laboral/sexual...). «A la llum de l’evangeli, la nostra resposta ha de ser l’hospitalitat», va reafirmar Josetxo tot explicant que això es concreta en els acompanyaments als interns tancats al CIE o en obrir les portes de la nostra llar amb la campanya Hospitalitat que ha permès acollir a 25 persones.
  • La Paqui Sánchez, militant a l’ACO i activista al Sindicat de Llogateres, va explicar com l’entrada de fons voltor com a inversors d’habitatge ha violentat moltes famílies obligant-les a marxar dels domicilis per no poder assumir increments desmesurats del preu de lloguer. Els afectats s’han organitzat en el Sindicat de Llogateres i han lluitat per canviar la Llei de l’habitatge, fent que es reguli el preu del lloguer. «Déu està en les persones que donen tantes hores pels demés, que creuen possible el canvi i lluiten per aquest canvi», va concloure.

La zona Maresme també va participar en la convocatòria 10 minuts de silenci per escoltar el Nadal que s’està fent els darrers anys. Podeu consultar el manifest que es va llegir a l’enllaç: https://valors.org/detinguts-pero-no-paralitzats/.

Per últim us enllacem:



Altres articles


Subscriu-te al E-butlletí

Rebràs les noticies per correu electrònic!

INSCRIU-TE