Please enable JS
Grup de treball de la Carta Econòmica al XII Consell.

Quines són les funcions del/la responsable d’economia de l’ACO?

maig 17/Jordi Soriano/

Ja fa uns mesos que a l’ACO no tenim responsable de la Comissió d’economia i durant aquest temps us ho hem anat anunciant-t’ho amb el fi de tenir nou/nova responsable de la citada comissió. Però com ens deia a la trobada de Setmana Santa un militant amb molta experiència, no estem dient quines són les funcions d’aquest càrrec, i ara ho intentaré fer.

En primer lloc, dir que no treballa sol/sola, amb ell/a col·laboren els/les responsables d’economia de les diferents zones i diòcesis. També participa de la comissió la secretària del moviment, que és la comptable i qui vetlla per una correcta comptabilització de les partides i dona el suport tècnic a la comissió.

Les funcions del/la responsable d’economia són:

  • Vetllar per una correcta aplicació del pressupost i que no hi hagi desviacions.
  • Que tot el pressupost tingui sentit dins del que és l’objecte d’ACO.
  • Aplicar la carta econòmica del moviment.
  • Participar en el Comitè General i en el Comitè Permanent com a membre de ple dret. És l’encarregat/da de presentar el tancament anual i el pressupost per a la seva aprovació per part del Comitè General.

Aprofitem per recordar-vos, ara que estem en la campanya de la Renda, algunes qüestions:

  • Si et vols desgravar a la declaració de la renda la cotització que fas a l’ACO cal que ens enviïs un correu electrònic demanant-ho i adjuntant el dni escanejat a secretaria@acocat.org. En la declaració de l’IRPF 2023 ja ho podràs incorporar.
  • Els militants que això ja ho heu fet heu estat rebent per correu electrònic el certificat amb l’aportació feta a l’ACO l’any 2022. Hem tingut alguns problemes en l’enviament i podria ser que no l’hagueu rebut, però com a donants informats a Hisenda, en l’esborrany de la declaració ja surt la vostra aportació.
  • Us proposem repercutir la desgravació que obtingueu (entre el 60-80%) en la vostra cotització per tal d’incrementar els ingressos de l’ACO (com sabeu, enguany tenim un dèficit important).


Altres articles


Som la Rocío Elvira, en Jordi Soriano (presidents), l'Àngela Rodríguez (coordinadora general) i en Pepe Rodado (consiliari general), les persones que formem el Comitè Permanent de l’ACO.

Periòdicament escriurem en aquest blog col·lectiu per explicar què fem i què pensem. 

Volem acostar-vos l’experiència d’estar al davant del moviment durant el temps que ens heu confiat. Us mostrarem la cuina i els fogons, allò que habitualment no es veu: la coresponsabilitat, la il·lusió, com ens amarem de tots vosaltres i també el cansament, la convivència amb altres responsabilitats i com recuperem forces. Tot plegat, us ho anirem explicant a cau d’orella.