Please enable JS

Estar a prop i estimar els companys de l'equip

maig 16/Eduardo Valbuena/

El passat diumenge 22 d’abril, vam celebrar a la Casa d’Espiritualitat Maria Antònia París la Jornada de Responsables 2018. El tema de fons era “Acompanyar: la claror de la mirada”. Crec que en total érem 27 militants i, tot i que no vam poder tenir el Josep Baquer (estava malalt), el Josep J. Montejo va introduir el tema i va encarregar-se de la formació de la jornada portant la Revisió de Vida d’una manera enriquidora, acabant-la amb un Estudi d’Evangeli preciós i aprofundint en cada gest, paraula i acció de Pere. 

Per mi va ser la primera participació en unes jornades de responsables i anava molt esperançat de poder rebre una formació sobre l’acompanyament i no vaig quedar gens decebut. Al contrari, per començar, amb la pregària del matí —“Que us vegi i us conegui...Que us senti i us estimi”—, ja amb aquestes frases quedaria clar la importància de conèixer, estar a prop i estimar els nostres companys/es de l’equip. El Veure va servir també per a introduir això: saber si coneixem a la gent del nostre grup i poder valorar els aspectes i actituds que tenen i tenim. El Jutjar es va centrar en la xerrada sobre les actituds bàsiques en l’acompanyament cristià, fent èmfasi en renovar la mentalitat, estimar i deixar-se estimar, créixer en la fe... I el Josep va rematar el Jutjar amb un Estudi d’Evangeli sobre Pere, a l’Evangeli de Marc. Per a mi l’Estudi d’Evangeli va ser realment profund, extraient de cada frase i versicle les actituds de Pere cap a Jesús, que em va servir per a veure quines actituds hem de tenir com a responsables i portar la nostra tasca amb estima i com a crida de Déu. Finalment vam celebrar la jornada i les crides personals amb l’eucaristia i destaco que l’Evangeli del Bon Pastor també anava com anell al dit amb el tema de fons. 

La valoració que faig de la jornada és molt positiva. Sempre he pensat que tot el que sigui formar-se dins del moviment és molt important. I, en aquest sentit, va ser una jornada per a poder reflexionar sobre el nostre compromís i, fins i tot, pensar en els membres del meu grup i plantejar-me com estic duent a terme la meva responsabilitat. També em va servir per a continuar donant gràcies per poder estar militant al moviment i donar gràcies al Pare/Mare per haver-me “escollit”, per seduir-me i per estimar-me. 

Tenir present les experiències d’altres militants i les seves reflexions també ajuda a veure que som moviment, que ens sentim cridats a ser veu d’altres persones i que tenim moltes ganes i il·lusions de poder canviar coses. Aquest curs, pels meus horaris laborals, no he pogut participar en moltes accions del moviment, però vaig tenir la gran sort de poder estar en aquesta jornada i vaig tornar molt content i il·lusionat. Espero que per a següents jornades hi puguin participar més militants i adonar-nos-en que és un dels tresors que tenim. 

Eduardo Valbuena García
Responsable grup Prat - Zona Baix Llobregat

                  



Altres articles


Som la Rocío Elvira, en Jordi Soriano (presidents), l'Àngela Rodríguez (coordinadora general) i en Pepe Rodado (consiliari general), les persones que formem el Comitè Permanent de l’ACO.

Periòdicament escriurem en aquest blog col·lectiu per explicar què fem i què pensem. 

Volem acostar-vos l’experiència d’estar al davant del moviment durant el temps que ens heu confiat. Us mostrarem la cuina i els fogons, allò que habitualment no es veu: la coresponsabilitat, la il·lusió, com ens amarem de tots vosaltres i també el cansament, la convivència amb altres responsabilitats i com recuperem forces. Tot plegat, us ho anirem explicant a cau d’orella.