Please enable JS
Albert Dresaire

Creure Avui – programa de televisió

Albert Dresaire

octubre 08/Admin/A l'esglèsia

Localització

Mataró (el programa s'emet per m1tv, i per tant es veu a bona part de la comarca del Maresme)

 

Descripció

Creure Avui és un programa produït per un equip d'unes 30 persones, que hi aporten el seu treball voluntari. Va néixer fa 25 anys a partir de la proposta del Consell Pastoral de l'Arxiprestat de Mataró. El programa té una durada de 30 minuts i s'emet setmanalment.

 

–Quin paper hi jugues, quina funció hi tens, en aquesta activitat?

Hi faig de redactor (escric el guió del tercer programa de cada mes) i també presento una de les entrevistes que cada mes gravem al plató del programa.

 

–Com t’hi vas vincular i des de quan?

Fa més de 20 anys que hi sóc, i m'hi vaig incorporar a partir de la proposta d'una de les persones que havia iniciat el programa.

 

–Per què hi ets, què et motiva a ser-hi?

Segurament que al principi no m'ho vaig plantejar gaire. Era un petit servei que se'm va demanar i no vaig veure cap motiu per dir que no. Actualment penso que es tracta d'una feina que val la pena: mostrar a la televisió local la feina que fan les comunitats i grups d'Església del meu arxiprestat i fer arribar als espectadors el missatge cristià davant de diversos temes. El programa ha tingut sempre un esperit d'obertura, de manera que no pretén dirigir-se només als creients, sinó a tota la ciutadania.

 

–En què t’ajuda com a persona i com a creient?

M'ajuda a conèixer i a obrir-me a altres realitats eclesials més enllà de “la meva” (ACO, parròquia...). També a treballar amb un equip divers i a conèixer testimonis de vida creient.

 

–Quina experiència de transformació social esteu fent?

Donem veu a moltes persones i col·lectius d'església que moltes vegades tenen difícil accedir als mitjans de comunicació (parròquies, càritas, grups de solidaritat, comunitats religioses, etc.). També estem oferint a vàries persones (especialment joves), la possibilitat de participar en un projecte col·lectiu, ja que realitzar un programa de televisió requereix la col·laboració de moltes persones (tècnics, redactors, presentadors, etc.).

 

–Com és valorada pels receptors, pels participants, pel barri?

En general notem que el programa és valorat i seguit per molta gent. La gent agraeix poder participar al programa o que informem de la seva activitat. L'altra cara d'això són els retrets que alguna vegada hem hagut d'escoltar perquè “la meva parròquia no surt mai” o “doneu una sola visió de l'església”...

 

–Com superes/supereu els moments de dificultat?

El programa ja té un llarg rodatge que li dóna una inèrcia de funcionament. Això és bo per superar els moments difícils (quan ha baixat el nombre de voluntaris o quan hem rebut crítiques). Al ser un programa d'un ritme intens (un per setmana) tampoc hi ha massa temps per aturar-se: el deure d'haver de presentar un programa cada setmana s'imposa al possible desànim que puntualment puguem tenir. Potser de vegades trobem a faltar més reconeixement dels que haurien de ser els principals animadors del programa: els rectors de les parròquies.

A l'esglèsia


Altres experiències