Please enable JS
Eucaristia presidida pel bisbe Sergi Gordo. Foto: Mercè Solé

L’ACO acull amb nota el Seminari i l’Assemblea de l’MTCE a Barcelona

“L’Estat de Dret i una democràcia que funcioni com a requisit previ per a la prosperitat social. El paper de les organitzacions de treballadors”, ha estat el títol del simposi

octubre 09/Joan Andreu Parra/

“Gràcies a l’ACO-Espanya pel seu compromís en el treball i als seus militants. Si no fos per ells aquest Seminari no s’hagués pogut fer. Conèixer les experiències i visites d’ahir amb el regal especial de la visita a Santa Maria i a la ciutat... Felicitats per la vostra feina! Ha estat molt positiu conèixer-vos, parlar-vos, gràcies per la vostra participació”, d’aquesta manera tan efusiva la copresidenta del Moviment de Treballadors Cristians d’Europa (MTCE), la portuguesa Olinda Marques, agraïa les facilitats de l’ACO que ha estat el moviment amfitrió d’aquest Seminari i Assemblea que es van celebrar del 21 al 24 de setembre passat a la residència salesiana de Martí Codolar.

Desigualtat, drets socials en entredit, precarització laboral, complexitat del fet migratori, desafecció política i creixement dels populismes i de l’extrema dreta. Aquesta mena de tempesta perfecta que plana sobre la vella Europa va portar l’MTCE a reflexionar sobre la qüestió en el seu seminari anual. A la cita hi han pres parts diverses autoritats com Carles Armengol, director general d’Afers Religiosos de la Generalitat, Anna Salvador, tècnica de l’Oficina d’Afers Religiosos de l’Ajuntament de Barcelona, i Antonio Aranda, director del departament de Pastoral del Treball de la Conferència Episcopal Espanyola. Durant el Seminari, la cinquantena de participants van visitar tres llocs emblemàtics de l’acció social de l’Església a Barcelona i on hi ha militants de l’ACO implicats: El Lloc de la Dona (entitat social de les Religioses Oblates que acull dones que es prostitueixen o que han estat objecte de tracte sexual), la Fundació Migra Studium (entitat dels jesuïtes per a l’acollida i hospitalitat dels migrants) i l’Hospital de Campanya de Santa Anna (projecte social d’acollida a diversos col·lectius desfavorits de la parròquia de Santa Anna de Barcelona). En acabat es va fer una visita cultural a la basílica de Santa Maria del Mar, acompanyada pel seu rector Mn. Salvador Pié.

 

Eucaristia presidida pel bisbe Sergi Gordo

“Tinguem fixa la mirada en l’iniciador de la fe i qui li dona acompliment: Jesús. Des de la Pastoral Obrera, continueu amb paraules i gests de consol i ànim. Sisplau, no perdeu les forces”, va demanar el bisbe Sergi Gordo, responsable de la Pastoral Obrera i l’Apostolat Seglar a la Conferència Episcopal Tarraconense, que es va desplaçar des de la seva nova diòcesi de Tortosa, dissabte a la tarda, per estar present a l’inici de l’Assemblea de l’MTCE i presidir l’Eucaristia amb què es posava fi al Seminari. “Els moviments de Pastoral Obrera d’Europa que us heu reunit a Barcelona sou signe de sinodalitat viscuda. Hem de portar la bona nova de l’evangeli als ambients obrers. Aquí teniu un germà per caminar junts”, va oferir-se el prelat.

 Altres articles


Subscriu-te al E-butlletí

Rebràs les noticies per correu electrònic!

INSCRIU-TE