Please enable JS

La militància valora la Setmana Santa a Can Bajona

Escrit del Comitè Permanent

abril 11/Joan Andreu Parra/

(Comitè Permanent) De les valoracions entregades per escrit i de les que es varen fer directament a Can Bajona el diumenge 27 podem dir que en general hem millorat en molts aspectes respecte a altres anys. Per exemple, els infants petits no van interrompre el fil de les celebracions, els joves no van tirar cera al terra durant la Vetlla de Pasqua i va millorar el silenci als passadissos de les habitacions durant el dia per a afavorir el descans dels que ho necessitaven. No ens podem adormir. Cal continuar en aquesta bona línia de cara a properes celebracions. Gràcies per l'esforç que heu fet perquè així sigui.

També queda reflectit en les valoracions la importància de viure aquests dies en comunió tots els militants:

"Ens hem d'engrescar tots els militants i també els no militants a participar en les activitats organitzades per l'ACO...",

"La pregària Pasqual familiar és el motiu principal de cara a la fe dels nostres fills...",

"El taller m'ha interpel·lat a plantejar-me la meva militància cristiana i obrera...",

"És que som molts militants que tenim inquietud i veiem que cal canviar coses de l'Església però sabem que només des de dins ho podem fer...",

"Val la pena aquesta trobada de Setmana Santa per la convivència, el sentit de Moviment i l'experiència de Jesucrist Mort i Ressuscitat en mig nostre...".

Aquestes afirmacions i d'altres les podeu trobar en les recopilacions de les valoracions enviades (Setmana Santa i tallers). Us convidem a llegir-les. Quan ho feu podreu veure que hi ha gustos per a tot, però que en general la Setmana Santa viscuda com a moviment és molt adequada i enriquidora. I que les propostes per properes trobades, com ara la de mirar que els nens tinguin més presència en les celebracions, o la de tenir present la demanda de tallers proposats, o millorar l'horari de les celebracions i d'altres propostes, les tindrem presents.

És molt important notar que els assistents valoreu el treball que es fa des de el Comitè Permanent i us adoneu que ens hi hem d'implicar més tots a l'hora d'organitzar la trobada, amb la participació a les diferents comissions, l'oferta de mitjans de transport per traslladar el material, etc. Recordem-nos-en al proper curs.

Pel que fa a les coses que semblem més complicades de solucionar com ara les habitacions i les lliteres, o els bancs del menjador... ja hem començat a posar solucions amb la senyora Carmen de la casa. Per exemple: ens prepararà una taula amb cadires pels que tinguin alguns problemes de mobilitat per entrar i sortir dels bancs a hores de menjador. També ens va comentar que si als espais dels tallers fa fred que li diguem i ens posarà la calefacció. Sembla que amb fe i bona voluntat tot té solució!

No podem deixar aquest recull sense agrair al Josep Anton Clua la seva xerrada que, com bé dieu a les valoracions, va ser "entenedora, adient, molt clara, propera i fàcil d'aplicar a la vida quotidiana, positiva, ben comunicada, plena de contingut, interessant, ben preparada, molt treballada, directa, amena, ben estructurada, de gran ajuda, idees clares, molt vivencial, ens ha permès veure el que significa la resurrecció, genial, excel·lent. Va portar molts elements de reflexió i interiorització..."

I a l'Oriol Garreta, consiliari de la trobada, li hem d'agrair la predisposició i el temps dedicat a les celebracions, preparant-les amb els militants, amb criteri i bon gust, per tal que resultessin tal com expresseu en les valoracions: entranyables, senzilles i viscudes, acollidores, alegres, plenes de fe i vida, properes, riques, etc.

Ah! Se'ns oblidava: la manca de gresca del dissabte després de la Vetlla Pasqual.... Pensem que és entre tots (els qui la van preparar i els qui no) que ens cal solucionar l'absència d'aquesta activitat col·laborant mútuament per tal de que la gresca del dissabte no hi falti.Altres articles