Please enable JS

Com treballem

Els i les militants de l’ACO es troben en grups de forma periòdica i fan servir dues metodologies bàsiques en les reunions: la Revisió de Vida i l’Estudi d’Evangeli.

  • La Revisió de Vida consisteix a analitzar un fet quotidià de la vida que li hagi passat a alguna persona del grup des de la mirada de l’Evangeli. Té tres fases: Veure, Jutjar i Actuar. A la fase de Veure s’exposa la situació que es revisa, fixant-se en les causes i les conseqüències del fet, i la resta d’integrants del grup en presenten de semblants. A la de Jutjar s’intenta analitzar el que ha passat d’acord amb els fets i les paraules de Jesús a l’Evangeli. A la fase d’Actuar els membres del grup adquireixen compromisos a partir de la revisió realitzada. Si vols conèixer més, consulta aquests documents: La Revisió de Vida a l’ACO, de Josep Soler; Fer Revisió de Vida a l’ACO, d’Oriol Garreta; i Entaular-se amb Jesucrist en la Revisió de Vida.
  • L’Estudi d’Evangeli consisteix en una lectura analítica d’un fragment del Nou Testament amb la voluntat de conèixer millor la Bona Nova de Jesús en una clau actual. No és un estudi acadèmic. La idea principal és analitzar el text triat de l’Evangeli amb la voluntat que ajudi a guiar el dia a dia d’aquells que el realitzen.

L’ACO defineix també una Prioritat de Curs, que marca la temàtica general de bona part del treball dels grups del moviment. Aquesta prioritat es decideix cada quatre anys a partir de les aportacions dels diferents grups.