Localització
Encinarejo de Córdoba
Descripció
Grup parroquial en què predominen les dones que ens trobem per a tres coses fonamentals:
– Oració. Tant personal com en el grup.
– Formació. Tant sobre la persona de Jesús com sobre diversos aspectes socioeconòmics de l’actualitat social.
– Acció. Ens movem per ajudar els més necessitats del poble mitjançant la col·lecta d’aliments, roba, etc. També col·laborem en un programa de Mans Unides i promovem diversos actes reivindicatius i de solidaritat.
–Quin paper hi jugues, quina funció hi tens, en aquesta activitat?
Es parteix del fet que dins el grup el nivell de formació és més aviat bàsic, però ple de vida i experiència. Fonamentalment aporto una visió més àmplia i reflexionada a causa de la formació personal i sobretot capacitat d’escoltar. M’agrada deixar-me impregnar per experiències diàries i senzilles de gent senzilla.
–Com t’hi vas vincular i des de quan?
Des que em vaig casar amb l’Elena me’n vaig anar a viure allà i tant el capellà, Manolo Gómez (consiliari de la JOC), com la Isabel, la monja, han tingut relació amb mi per la meva pertinença a la JOC. Vaig veure que era una forma bona d’aportar amb gent senzilla i amb deficiències organitzatives però amb una il·lusió tremenda por canviar les coses i per aportar-hi des de les seves limitacions.
–Per què hi ets, què et motiva a ser-hi?
Em motiva la meva dimensió cristiana, compartir la meva experiència amb gent senzilla, obrera i oberta a l’experiència de Jesús. És un espai que em fa estar prop de Jesús i de la seva obra. També m’agrada estar prop dels veïns del grup que aporten la convivència amb gent senzilla i humil.
–En què t’ajuda com a persona i com a creient?
La veritat és que en rebo molt. Sobretot em dóna l’oportunitat de posar-me al servei del Projecte de Jesús des de la senzillesa, cosa que m’ha servit per valorar les aportacions petites que cadascú fa a l’obra de Déu.
–Quina experiència de transformació social esteu fent?
Som un petit crit en el poble que denunciem la situació marginal que provoca la crisi econòmica que afecta persones concretes del poble. Intentem pal·liar situacions de necessitat de gent que tenim a prop, amb cares concretes amb qui compartim el dia a dia.
–Com és valorada pels receptors, pels participants, pel barri?
La valoració és bastant bona i molt considerada per tothom. La parròquia té la capacitat d’engrescar molta gent a fer voluntariat, gent del poble que es mostra disposada a qualsevol cosa que se li proposa, i això és perquè aquest treball que es realitza és molt valorat.
–Com superes/supereu els moments de dificultat?
El moment de dificultat més gran crec que és quan es passen etapes en què costa trobar-se un nombre important de persones per a les reunions. Crec que la constància i fidelitat del Manolo Gómez i la Isabel amb el poble i des del respecte fan que ens arrossegui als altres i mantinguem el nostre compromís amb el grup.