Please enable JS

«El último regalo», una gran peli per formar-nos per dins i per fora

novembre 08/Pepe Baena/

(Pepe Baena, consiliari general) La pel·lícula «El último regalo» (Estats Units, 2006), del director Michael O. Sajbel, és molt suggerent i provocadora davant una societat materialista i consumista. Ens pot ajudar molt a la nostra formació integral, tant per dins com per fora, per valorar el que és essencial a la vida com a ens diu el nostre amic Jesucrist: Marta, Marta, estàs preocupada i neguitosa per moltes coses, quan només n'hi ha una de necessària. Maria ha escollit la millor part, i no li serà pas presa (Lc 10, 41).

La trama se centra en Howard Red Stevens, un home de negocis milionari que després de morir deixa una gran part de la seva fortuna al seu ressentit nét anomenat Jason, un jove solitari i irresponsable que no valora el valor del treball ni el significat de guanyar béns honradament. En Jason, com a hereu de la fortuna del seu avi, se li assigna completar 12 tasques que, mica en mica, li faran comprendre el valor del ben guanyat i també deixaran en ell una lliçó de vida coneguda com a regal per cada tasca realitzada.

Durant aquest camí d'aprenentatge, amb les seves llums i ombres, en Jason perdrà tot el que posseeix perquè així comenci a valorar el cost dels béns. També es farà amic de l'Emily, una nena petita que li diu les coses sense pèls a la llengua, i la seva mare Alexia, una amistosa dona que es troba lluitant contra problemes econòmics i la leucèmia que pateix la seva filla. Tot això comença a generar un canvi en Jason. Comprendrà que té el potencial suficient per a convertir-se en un home especial per a les persones no encegades pels diners. Fins i tot, dedicarà la seva fortuna per a fer realitat les necessitats d'altres persones. Per fi, arribarà a descobrir quina és la principal lliçó, el darrer regal, que el seu avi li ha pogut deixar juntament amb l'herència.

Durant la pel·lícula, en Jason rep els següents regals, que ha d'aconseguir un darrere l'altre per poder avançar: del treball, dels amics, dels diners, d'aprendre, dels problemes, de la família, del riure, dels somnis, del donar, de la gratitud, d'un dia i de l'amor.

Us animo a que la pugueu veure perquè gaudireu de valent. La teniu a l’enllaç.



Altres articles


Som la Rocío Elvira, en Jordi Soriano (presidents), l'Àngela Rodríguez (coordinadora general) i en Pepe Rodado (consiliari general), les persones que formem el Comitè Permanent de l’ACO.

Periòdicament escriurem en aquest blog col·lectiu per explicar què fem i què pensem. 

Volem acostar-vos l’experiència d’estar al davant del moviment durant el temps que ens heu confiat. Us mostrarem la cuina i els fogons, allò que habitualment no es veu: la coresponsabilitat, la il·lusió, com ens amarem de tots vosaltres i també el cansament, la convivència amb altres responsabilitats i com recuperem forces. Tot plegat, us ho anirem explicant a cau d’orella.