Please enable JS

L'ACO acompanya

maig 16/Mercè Biosca/

El diumenge 22 d'abril, vaig sortir d'hora de casa, cap a Barcelona, a la Casa d'Espiritualitat M. Antònia Paris. Era la meva primera Jornada de Responsables d'ACO, i això ja fa il·lusió. Però l'interessant per mi era el títol: Acompanyar: la claror de la mirada.

Al rebedor, ens van acollir germanes de la casa i els companys més matiners.

En un racó de la sala gran hi havia escrit: "Porque no el mucho saber harta y satisface el alma, sino el sentir y gustar las cosas internamente" (S. Ignacio de Loyola EE2). Amb la pregària i el cant ja vam començar a assaborir el dia.

En silenci, ens van proposar mirar cada integrant dels nostres equips, un per un, amb "claror a la mirada" i "gustando internamente". Excel·lent exercici des d'aquesta perspectiva, amb pregària i benedicció.
En grup reduït, Joaquim, Carme, Joan, Beatriu, Edu i jo, vam compartir el temps personal, evidenciant la riquesa de la diversitat dins l’ACO.

Cada grup va exposar a la sala gran, confirmant la pluralitat de saviesa, fe, possibilitat, empatia, integritat, coratge, frescor, comprensió, compromís, saber estar, saber callar, bon humor…

En Josep Jiménez Montejo va llegir la ponència d'en Josep Baquer (excusat per malaltia), amb actituds per acompanyar al grup de revisió de vida, tenint en compte l'Esperit.

Vam continuar parlant distesament tot dinant al menjador i passejant pels jardins.

L'acompanyament de Pere a l'Evangeli de Marc ens va sorprendre agradablement: la seva disposició al canvi, a estimar i deixar-se estimar, el seguiment al qui l'acompanya, etc. amb pinzellades de crides personals per créixer.

"Diuen que la vida humana és essencialment solitud, i que aquesta solitud esdevé més o menys plena segons com s'hagi trobat d'acompanyada, segons com hagi estat la qualitat de la companyia" (J Baquer sj “Acompanyar Servei d'Església”).

El diumenge 22 d'abril, vaig sortir cap a Barcelona, i la Jornada va permetre que no em mogués de lloc, de casa a ACO-casa-de-tots. 

Mercè Biosca
Responsable grup Badia – Zona Vallès Occidental



Altres articles


Som la Rocío Elvira, en Jordi Soriano (presidents), l'Àngela Rodríguez (coordinadora general) i en Pepe Rodado (consiliari general), les persones que formem el Comitè Permanent de l’ACO.

Periòdicament escriurem en aquest blog col·lectiu per explicar què fem i què pensem. 

Volem acostar-vos l’experiència d’estar al davant del moviment durant el temps que ens heu confiat. Us mostrarem la cuina i els fogons, allò que habitualment no es veu: la coresponsabilitat, la il·lusió, com ens amarem de tots vosaltres i també el cansament, la convivència amb altres responsabilitats i com recuperem forces. Tot plegat, us ho anirem explicant a cau d’orella.