Please enable JS

Rencontre Nationale d'ACO França

juliol 16/Maria Martínez/

L’Action Catholique Ouvrière (ACO) va convidar-nos al seu XXIIè Rencontre Nationale els dies 19, 20 i 21 del maig passat, pel fet de ser membres del MMTC i també perquè la relació que tenim amb ells és molt propera. Vam anar-hi el coordinador, Joaquim Villanueva, i jo mateixa. Entre tots dos us volem fer un petit resum del que ha sigut i hem viscut aquests dies.

La seva invitació deia que es faria al Palais des Congrès d’Angers a Saint-Etienne, ciutat a uns 60 km. de Lyon i ens explicaven el motiu i el contigut d’aquest Rencontre.

El lema era “L'esperança ens convida, inventem el demà”. 750 delegats de totes les regions de França van debatre durant aquests dies la continuació de la prioritat “Les persones, els treballadors en situacions de precaritat, de fragilitat, estan en el cor del projecte missioner de l’ACO pels quatre anys vinents”. Sostenien que “la precarietat i la fragilitat són encara avui una realitat de nombroses persones i aquesta realitat social es va fer rellevant en la recerca de la nostra prioritat fa ja quatre anys”. “Es tracta d’obrir junts el futur i d'enfortir les nostres debilitats gràcies a la solidaritat que vivim, però tambe per afirmar el lloc central de un treball digne i de viure desde els camins d’alliberament”.

Vam arribar divendres 18 perquè dissabte començava a les 9 h. A l’aeroport ja ens va venir a acompanyar el tresorer del MMTC i ens vam esperar al company i a la companya de l'HOAC, a la secretària general i al president del MMTC. Tots i totes amb autobús cap a Saint Etiénne.

Vam assistir a tots els plenaris (presentacions regions, informe d’activitats, taula rodona...), a un taller a on dues persones xineses ens explicaven la situació de precarietat i explotació que pateixen i que volen sensibilitzar a la societat europea, a un temps d’intercanvi amb tots i totes les que érem convidades, a una celebració de l’Eucaristia en una parròquia d’un barri obrer, a un concert, i més.

Dilluns, dia de tornada, vam tenir un espai els i les convidades per poder intervenir, més aviat una salutació. En nom de l’ACO Espanya vam donar les gràcies per l’acollida, per les moltes atencions que van tenir amb nosaltres. Vam presentar en poques línies el Moviment, l’últim Consell i vam desitjar-los (i desitjar-nos) que el seu lema i prioritat per aquests següents quatre anys tingui la força de la confiança, de la il·lusió, de la creença que s’ha de lluitar per la dignitat del treball i per la construcció de un món millor. Jesucrist ens diu “endavant llençeu les xarxes” sabent que junts les nostres fortaleses creixen.

Maria Martínez



Altres articles


Som la Rocío Elvira, en Jordi Soriano (presidents), l'Àngela Rodríguez (coordinadora general) i en Pepe Rodado (consiliari general), les persones que formem el Comitè Permanent de l’ACO.

Periòdicament escriurem en aquest blog col·lectiu per explicar què fem i què pensem. 

Volem acostar-vos l’experiència d’estar al davant del moviment durant el temps que ens heu confiat. Us mostrarem la cuina i els fogons, allò que habitualment no es veu: la coresponsabilitat, la il·lusió, com ens amarem de tots vosaltres i també el cansament, la convivència amb altres responsabilitats i com recuperem forces. Tot plegat, us ho anirem explicant a cau d’orella.