Maria Martínez, nova presidenta de l’ACO

L’ACO celebra la 63a Jornada General

Maria Martínez Rojas, militant del Baix Llobregat, ha estat elegida presidenta de l’Acció Catòlica Obrera en la 63a Jornada General celebrada aquest passat 12 d’octubre al col·legi dels salesians Sant Joan Bosco de Barcelona. “Estic molt agraïda, molt il·lusionada i molt emocionada”, va dir. Un 75 per cent dels equips d’ACO han participat en la votació i unànimement han escollit Maria Martínez que presidirà l’ACO junt amb l’actual president Jesús Jiménez, que entra en el darrer curs del seu mandat.

Amb el lema “Jo faig que tot sigui nou”, una citació extreta del llibre de l’Apocalipsi, l’ACO encara un curs per repensar-se i que culminarà en el Consell que se celebrarà el maig de 2017. En la Jornada, Dani Jover, mestre, emprenedor social i membre de Cristianisme i Justícia, ha fet una ponència que ha ajudat a veure amb nous ulls l’ACO.

També s’ha lliurat a cada militant una enquesta per tal que faci una reflexió personal sobre allò que l’ACO significa en la seva vida. Aquesta serà l’eina que servirà perquè tothom opini sobre com desitja que el moviment sigui els propers anys. Els resultats s’analitzaran en el Comitè General que es farà el gener i serviran de base per a l’XIè Consell.

La Jornada es va cloure amb l’eucaristia presidida pel bisbe Sebastià Taltavull i concelebrada amb el consiliari general, Josep Jiménez Montejo, i els consiliaris de zona. En l’homilia, Mons. Taltavull va recordar la recent Jornada mundial pel Treball Decent i va fer seva la denúncia del papa Francesc: “Com podem tenir un treball decent en una economia que és indecent?”. També va posar l’accent en que la nova evangelització “la faran els laics o no es farà”.

Durant la missa es va llegir el manifest.

La Jornada va tenir un ressò elevat a diversos mitjans i a les xarxes socials es va poder seguir amb el hashtag #JGACO2016. També pots consultar l'àlbum de fotografies.

COM CONNECTAR-NOS

ACO ACCIÓ CATÒLICA OBRERA
C/Tapioles, 10 2n, 08004 Barcelona
hola@acocat.org
93 505 86 86

APUNTA'T A L'E-BUTLLETÍ

CAPTCHA
Aquesta pregunta és per provar si vostè és un visitant humà i així evitar l'enviament de correu brossa.