Les persones responsables de les zones de l’ACO han valorat positivament que les trobades del Comitè Català aquest curs hagin estat més espaiades, cada dos mesos, i s’han sentit igualment acompanyades per part del Comitè Permanent. Això ha permès tenir més temps per preparar i organitzar els comitès de zona i les trobades que es fan a les zones. És una de les conclusions del Comitè Català que es va fer aquest passat dissabte 4 de juliol.
El Comitè Català va començar amb el comentari a l'evangeli del dia i una pregària que podeu a l'espai Pregària de la Comunitat Oberta o bé des d'aquest enllaç.
Esponjar el calendari de reunions era una de les accions que es van engegar aquest curs per donar més autonomia a les zones i que també ha facilitat la progressiva organització del Comitè Diocesà de Barcelona que ha començat a funcionar aquest mateix curs.
Cada responsable de zona va explicar la situació en el territori i quines són les accions que s’han fet al llarg del curs. S’ha treballat a diferents zones per fer més visible l’ACO, especialment a les parròquies o treballant conjuntament amb altres moviments.
La diòcesi de Lleida ha estat especialment activa en el treball conjunt amb altres plataformes i moviments de pastoral obrera: Primer de maig, jornades de formació… La Maite Sarrate, de la diòcesi de Lleida, va suggerir que “les estructures no han de ser sempre les mateixes i Déu ens està parlant també en aquesta situació de carència, som pocs cristians a tot arreu i hem d’unir esforços”.
També es va destacar que enguany s’ha treballat més a fons la prioritat “La fe en Jesucrist, motor per a viure i compartir” i que seria convenient traslladar les conclusions a les parròquies i altres entitats eclesials i obreres.
Es va avançar que a la propera Jornada General del 12 d’octubre comptarem amb la ponència del jesuïta Quim Pons, que ens ajudarà a situar la nova prioritat “Passem de la indignació a l’acció alliberadora”.
El proper Comitè Català se celebrarà el 12 de setembre i en el del 3 d’octubre s’acomiadarà els responsables de zona que finalitzen la seva responsabilitat.