Nom activitat/entitat
Localització
Barri de Sant Andreu, Barcelona
Descripció
Som una associació ubicada a Sant Andreu (Barcelona). La nostra raó d’existir és educar la interioritat per fer experiència interior i descobrir qui som. Ens volem dirigir a petits i grans, tenint especial cura de fer-ho accessible a tothom.
Sabem que hi ha tants itineraris possibles per orientar el camí interior com persones. També que no hi ha millor guia que una mateixa.
Sent conscients d’aquesta realitat, Camí Endins facilita tot un ventall de recursos educatius per ajudar a desvetllar aquest món interior. Oferim tallers i formacions per a adults, com també per a grups i famílies.
Camí Endins ofereix un itinerari amb tres parades:
- L’atenció plena per aprendre a alentir i degustar l’aquí i l’ara, amb l’objectiu de prendre consciència que som, més enllà dels nostres pensaments, sentiments, emocions…
- El silenci per assossegar el soroll intern que ens descentra i així donar espai al nostre ésser de saviesa.
- La meditació per practicar l’atenció plena i el silenci i així deixar que l’ésser flueixi amb tota la seva potencialitat i possibilitat.
Quin paper hi jugueu, quina funció hi teniu, en aquesta activitat?
L’equip promotor de Camí Endins som dues famílies: Meri Cases, Hilario Ibáñez, Dani Gómez-Olivé i Marta Digón. Cadascuna de nosaltres aportem allò que sabem fer: experiència, habilitats d’acompanyar, intel·ligència intuïtiva, visió i estratègia, comunicació, etc. Per tant, la funció de cadascuna és en relació a aquella capacitat que sap fer i vol aportar al projecte.
Com us hi vau vincular i des de quan?
Camí Endins neix a la primavera del 2013 en un sopar d’amigues i amics en què vàrem compartir un seguit d’intuïcions. Després d’aquella primera trobada en vingueren d’altres i, lentament, vàrem destil·lar aquelles primeres intuïcions en algunes certeses que ens han acompanyat al llarg del nostre recorregut vital. Camí Endins neix doncs a partir de l’experiència personal.
Per què hi sou, què us motiva a ser-hi?
Els matisos personals poden ser importants, però crec que en línies generals tots quatre partim d’un seguit d’intuïcions i certeses compartides:
- El nostre viatge de vida és més complet si realment connectem amb qui som.
- Tothom pot arribar a connectar amb la seva interioritat.
- La descoberta d’aquest món interior es pot educar.
Ens motiva continuar en aquesta recerca interior, no com a aïllament envers els altres i el nostre entorn, sinó justament al contrari: és quan més ens trobem amb els altres i experimentem que som unitat.
Tanmateix ens motiva continuar oferint recursos i acompanyament a adults, grups i famílies en aquest desvetllament interior.
En què us ajuda com a persona i com a creient?
Intentem viure no com a éssers separats, és a dir, sense distingir si som creients o no. No és rellevant. Pretenem viure en una unitat constant. Ens sentim profundament agraïdes del nostre recorregut vital. El camí de Jesús de Natzaret, com d’altres mestres de saviesa i místics, no ha sigut en sí un camí endins? Sovint per influència cultural ens hem anat construint una identitat farcida de categories: sóc filla, sóc mecànic, sóc mare, sóc cristià, etc. D’un dia per l’altra alguna d’aquestes categories (o totes) poden caure. El que queda és l’essència.
Quina experiència de transformació social esteu fent?
Camí Endins ofereix una invitació a fer experiència personal i familiar. El desvetllament interior ja en sí pot ser revolucionari: la transformació del present, de l’ara i l’aquí. A més, el connectar amb una mateixa ens revela que tots som u. Això dóna, com a conseqüència ineludible, la compassió amb tot i tots. L’acció, per tant, neix d’aquesta profunditat.
Com és valorada pels receptors, pels participants, pel barri?
Després de cada taller, cap de setmana de formació o xerrada percebem un profund agraïment envers les descobertes personals i familiars. Les dinàmiques i activitats que presentem són molt senzilles. I és en aquesta senzillesa on rau l’admiració, la descoberta i l’agraïment!