Please enable JS

Celebrant els 20 anys de la Zona Montserrat d’ACO

juliol 28/Montse Ribas/

El 6 de juliol passat es va celebrar la jornada de fi de curs i els 20 anys de la zona al Patronat Parroquial d’Esparreguera, a prop de la muntanya de Montserrat que dóna nom a la zona i l’acompanya en el seu camí, com diuen els de la zona. En Justo m’hi va acompanyar. És una sort poder compartir la jornada i viure-la també amb la parella.

Érem unes quaranta persones, de la generació més veterana a la més jove. Va ser una celebració del final de curs i d’aquests vint anys compartits en un bon ambient d’acollida, festiu, d’amistat, de bona conversa i convivència, de vida de comunitat cristiana.

En Carles Paulo, el responsable de la zona, va fer l’acollida de la trobada, tenint present els que érem i el que celebràvem. I la Maria va fer la introducció:

«Fa 20 anys, molts dels qui som ara reunits aquí encara no érem al moviment, però ja anàvem fent camí i hem anat confluint i agrupant-nos amb els qui vau iniciar la caminada. Han estat 20 anys amb moltes històries, molts fets destacables tant personals com col·lectius. Fem avui una parada, un descans merescut després de 20 anys caminant junts; una parada que ens permet mirar enrere, però sobretot mirar endavant cap a allò que ens queda per descobrir.

»Hem fet camí tot compartint la nostra vida, posant-la en comú a través de les Revisions de Vida, i sobretot posant-la a la llum de l’Evangeli. Caminant amb Jesús al costat, hem anat posant l’accent, tant com hem pogut, en els tres principis del moviment: Acció, Catòlica i Obrera.

»Jesús, els consiliaris, els companys, els amics, els veïns... ens han fet anar amb els ulls i el cor ben oberts per no restar indiferents davant la realitat complexa que anem vivint.»

Tot seguit vam llegir la pregària Fent camí amb Jesús (d’en Jesús Renau).

Van proposar que la gent pensés una paraula, una expressió, que digués el que ha trobat a l’ACO durant aquests 20 anys i que l’escrivís per oferir-la a l’eucaristia.

En aquests 20 anys hi havia hagut un ahir, un avui i un demà.

Respecte a l’ahir es van llegir diversos testimonis de persones que no havien pogut venir, i altres de persones que ja no estaven en el moviment.

Quant a l’avui es va fer una presentació dels grups que hi ha a la zona: Abrera, Camí-Ral, Castellbisbal, Collserola, Marges, Momacacos, Ni-ni, Rodalies, Sant Just, Sant Miquel, Turmix, l’Esclat (perdoneu si me’n deixo cap).

I el demà era el compromís de futur:

Participar en les trobades

Pagar la quota

El grup de RdV

Participar en la formació

Col·laboracions puntuals

Responsable de grup

Altres responsabilitats

Presència d’ACO a la parròquia

Presència d’ACO en l’entorn

Pastoral Obrera de la diòcesi

El mural dels compromisos de futur va estar present durant tota l’eucaristia: hi havia escrit allò a què ens comprometíem cadascun de nosaltres.

El Jaume Grané i el Miquel Àngel Jiménez van presidir l’eucaristia, celebrativa, participativa i amb molta creativitat per part de tots.

Vam dinar junts, amb molta joia, compartint-lo en un ambient de celebració i de festa.



Altres articles


Som la Rocío Elvira, en Jordi Soriano (presidents), l'Àngela Rodríguez (coordinadora general) i en Pepe Rodado (consiliari general), les persones que formem el Comitè Permanent de l’ACO.

Periòdicament escriurem en aquest blog col·lectiu per explicar què fem i què pensem. 

Volem acostar-vos l’experiència d’estar al davant del moviment durant el temps que ens heu confiat. Us mostrarem la cuina i els fogons, allò que habitualment no es veu: la coresponsabilitat, la il·lusió, com ens amarem de tots vosaltres i també el cansament, la convivència amb altres responsabilitats i com recuperem forces. Tot plegat, us ho anirem explicant a cau d’orella.