Please enable JS
Participants al II Seminari Antonio Algora.

II Seminari Antonio Algora dedicat a l’extensió de la Pastoral Obrera i del Treball

juny 12/Jordi Soriano/

Delegats i delegades de 20 diòcesis i les presidències de la Germandat Obrera d’Acció Catòlica (HOAC), la Joventut Obrera Cristiana (JOC) i l’Acció Catòlica Obrera (ACO) han participat al 2n Seminari Monsenyor Antonio Algora, el 20 de maig passat a Toledo, per dialogar sobre els reptes i les prioritats per a la Pastoral del Treball a l’església d’Espanya.

Ha estat una jornada amb companys de tot Espanya amb el seu missatge, estil i ganes de fer. Gent molt compromesa en la lluita per unes condicions dignes de treball. El bisbe D. Abilio Martínez, que acompanya la Pastoral del Treball, té un estil de deixar fer, no d’imposar. Hem vist que la Pastoral Obrera i del Treball gaudeix de bona salut a Espanya, amb 36 delegacions diocesanes, els moviments especialitzats presents a 63 diòcesis i la iniciativa “Església pel Treball Decent” a 56 diòcesis, a més d’un nombre indeterminat de comunitats religioses es fan presents i desenvolupen la seva missió a barris obrers.

Durant els diàlegs mantinguts al seminari s’han plantejat els reptes següents:

  • La necessitat que la Pastoral del Treball s'integri a les dinàmiques parroquials.
  • Potenciar la feina transversal amb altres pastorals.
  • Coordinació entre les delegacions diocesanes de la Pastoral del Treball d’un mateix territori.
  • Repensar els agents i Equips Parroquials de Pastoral Obrera com a servei ministerial.
  • Potenciar l’extensió dels moviments apostòlics al món del treball. Tenir cura especialment de la JOC i la seva extensió, atenent la realitat dels joves.
  • Ser Església en sortida acompanyant les situacions del món obrer.
  • Acompanyar la militància obrera cristiana.
  • Fomentar una formació que desenvolupi la dimensió social de la fe i ens introdueixi a la Doctrina Social de l’Església.
  • Ajudar a donar visibilitat a la realitat que a cada diòcesi viu el món del treball, especialment aquelles que són fruit de la precarietat i exclusió.
  • La Pastoral del Treball ha de fer possible la trobada entre les organitzacions del món obrer i l’Església.
  • Acompanyar de manera específica les persones treballadores migrants.
  • Difondre i aprofundir el significat que per als cristians té el treball humà.

A l’enllaç podeu consultar imatges del Seminari https://photos.app.goo.gl/ppSFj4uuezSr9VzM7 i el vídeo https://youtu.be/cTnoeNLVsLY



Altres articles


Som la Rocío Elvira, en Jordi Soriano (presidents), l'Àngela Rodríguez (coordinadora general) i en Pepe Rodado (consiliari general), les persones que formem el Comitè Permanent de l’ACO.

Periòdicament escriurem en aquest blog col·lectiu per explicar què fem i què pensem. 

Volem acostar-vos l’experiència d’estar al davant del moviment durant el temps que ens heu confiat. Us mostrarem la cuina i els fogons, allò que habitualment no es veu: la coresponsabilitat, la il·lusió, com ens amarem de tots vosaltres i també el cansament, la convivència amb altres responsabilitats i com recuperem forces. Tot plegat, us ho anirem explicant a cau d’orella.