Please enable JS

La Setmana Santa de Can Bajona, vista amb perspectiva

abril 15/Cèlia Santiago/

Creure en Jesús Ressuscitat, amb aquest lema tan suggestiu vam trobar-nos alguns dels/les militants a la Granja Escola de Can Bajona, per celebrar la Setmana Santa plegats.

En Jesús Lanao, consiliari en un grup de la zona del Baix Llobregat i d’un altre al Besòs, ha estat el capellà que ha presidit totes les celebracions i el que ens va fer la xerrada de Divendres Sant. Des d’aquestes ratlles vull donar-li les gràcies públicament per tot el que ens ha aportat i també per la seva disponibilitat, sempre que l’ACO li demana qualsevol cosa, està disposat, i mai ha tingut un “no”, a més que la seva alegria es contagia!!!

Donar les gràcies també als/les militants i consiliaris que van dinamitzar els tallers, i al Jesús Ballaz, que sense ser militant de l’ACO es va oferir per fer un taller sobre “La joia de l’Evangeli”. Aquest any hem tingut vuit tallers, tots ells ben preparats i molt interessants, segons les valoracions que han fet els militants.

Com estic donant gràcies, també cal donar-li al fill d'en Jesús Jiménez, en Pau, que ens ha fet dos serveis molt valuosos: per una banda ens ha ofert la seva furgoneta (i ell com a xofer), per poder traslladar tot el material (que és molt voluminós), des del c/ Tapioles a Can Bajona i diumenge de tornada; i també ens va deixar un equip de so amb el que aquest any hem pogut gaudir d’un so molt bo!!!!

També ha estat un any de comiats, els responsables del MIJAC de Lleida que des de fa molts anys ens han fet el servei de monitors s’han acomiadat de nosaltres. Amb molta tristor els hem dit adéu, i també vull donar-los públicament les gràcies per tots els anys de servei que han ofert a l’ACO. Per la propera Setmana Santa ens haurem d’espavilar i buscar nous monitors que ens puguin fer aquest servei.

Quant a l’assistència, cada cop és una mica més minsa. Aquesta vegada  hem trobat a faltar molts dels “fidels”, és a dir a militants que participaven any rere any, sense saltar-se cap. La majoria són mares i pares de fills adolescents, als que això de la Setmana Santa de l’ACO ja no els atrau com abans, com quan eren petits i s’ho passaven d’allò més bé, però encara no són suficientment grans com per deixar-los sols; suposem que també influeixen altres aspectes con podria ser l’econòmic, bé aquesta és la realitat i esperem que els propers any l’assistència no continuï caient, ja que ens hauríem de repensar el model de Setmana Santa.

La meva valoració de la trobada (la dono des del punt de vista de l’organització), en general ha estat bona, no hem tingut molts entrebancs i finalment crec tot ha sortit bé. Ja sabem que la casa no disposa de totes les comoditats que ens agradarien, però fins ara és el millor que hem pogut trobar.

A més de les valoracions que els militants ja van fer a la trobada, agrairem tots aquells suggeriments que ens vulgueu fer per poder millorar!!!

Cèlia Santiago



Altres articles


Som la Rocío Elvira, en Jordi Soriano (presidents), l'Àngela Rodríguez (coordinadora general) i en Pepe Rodado (consiliari general), les persones que formem el Comitè Permanent de l’ACO.

Periòdicament escriurem en aquest blog col·lectiu per explicar què fem i què pensem. 

Volem acostar-vos l’experiència d’estar al davant del moviment durant el temps que ens heu confiat. Us mostrarem la cuina i els fogons, allò que habitualment no es veu: la coresponsabilitat, la il·lusió, com ens amarem de tots vosaltres i també el cansament, la convivència amb altres responsabilitats i com recuperem forces. Tot plegat, us ho anirem explicant a cau d’orella.