Please enable JS
Sessió de treball del Consell Assessor de la Pastoral del Treball el 30 de maig passat.

L'ACO, al final de curs del Consell Assessor de la Pastoral del Treball

juny 12/Rocío Elvira/

El final de curs del Consell Assessor de la Conferència Episcopal Espanyola, on ACO està representada pels presidents, es va celebrar a Burgo de Osma, Sòria. Allí el bisbe Mons. Abilio Martínez va ser l’amfitrió de la trobada. Ens van rebre a la “Casa de espiritualidad San Pedro de Osma”, antic Seminari, i ens van fer una visita guiada per la catedral i la bella ciutat.

Durant la reunió es van treballar diversos temes que preocupen a la Pastoral del Treball com són els reptes:

  • Impulsar la pastoral obrera a les parròquies i oferir una petita llum als treballadors que van a les parròquies.
  • Treballar en conjunt. Afavorir la transversalitat de les diverses pastorals: immigració-treball-salut.

Aquests dos apartats afecten directament a ACO i ja van sortir al passat Consell d’ACO, situació que engresca per continuar treballant amb l’església de base.

També es va abordar una fita pel 2024, la preparació de la XXXenes Jornades de la Pastoral del Treball que pel 2024 es farà amb una ponència de la teòloga Emilce Cuda, que ha sigut nomenada Secretaria de la Pontifícia Comissió per Amèrica Llatina.



Altres articles


Som la Rocío Elvira, en Jordi Soriano (presidents), l'Àngela Rodríguez (coordinadora general) i en Pepe Rodado (consiliari general), les persones que formem el Comitè Permanent de l’ACO.

Periòdicament escriurem en aquest blog col·lectiu per explicar què fem i què pensem. 

Volem acostar-vos l’experiència d’estar al davant del moviment durant el temps que ens heu confiat. Us mostrarem la cuina i els fogons, allò que habitualment no es veu: la coresponsabilitat, la il·lusió, com ens amarem de tots vosaltres i també el cansament, la convivència amb altres responsabilitats i com recuperem forces. Tot plegat, us ho anirem explicant a cau d’orella.