Please enable JS
La presidenta d'ACO, Rocío Elvira, intervenint en l'acte que es va celebrar a la seu de Cristianisme i Justícia.

L'ACO en la presentació del llibre «Ahora más que nunca», de l'HOAC

febrer 24/Rocío Elvira/

L’ACO va estar present en l’acte de presentació del llibre Ahora más que nunca, que es va celebrar l'11 de febrer passat a la sala d'actes de Cristianisme i Justícia. Es tracta dels testimonis de militants obrers de la GOAC (Germandat Obrera d’Acció Catòlica).

L'editora Teresa García Gómez va contextualitzar les tres experiències des de la fe que mostren els militants. La Teresa va dir que es parla de la vida, de l'Església i per això s’han d’incloure desencants i il·lusions. És la memòria agraïda de fe i fidelitat en Crist.

L’ACO i la GOAC són moviments germans que treballen fent present el Regne en l’entorn laboral, fent èmfasi en l’espiritualitat i la formació.

La Teresa García en la seva presentació va definir obrer/a com: treballador que ho és i se sent com a tal. Així mateix va explicitar la missió del moviment: ser veu d’aquests que no la tenen.

La presidenta d’ACO, Rocío Elvira Q, va intervenir per felicitar tots el membres de la GOAC en la festa dels 75 anys del moviment i va assenyalar els trets més importants dels testimonis: 

  • La primera de Fermín Rodrigo, qui va dir: ser obrer i actuar en conseqüència és una aspiració central. Buscar el “retrobament” perquè a vegades les persones som estrangeres per a nosaltres mateixes. Finalment, va reconèixer el paper de la GOAC com a centre formatiu per la vida.
  • La segona d’Erika Fabregat va parlar de l’experiència de l’amor de Déu Mare/Pare. També va remarcar la missió de la GOAC: escola de formació per persones, i considera que una de les millors experiències al moviment va ser aprendre a respectar altres perspectives d’Església.
  • La tercera, de Roger Ortega, va explicar que el motiu de la seva adhesió a la GOAC va ser, entre altres, el sentiment de germanor i el pla de treball.

Des de l'ACO felicitem els nostres companys de la GOAC en el camí per la construcció del Regne.

Al document annex podeu trobar un enllaç per visionar tot l'acte i un altre (de 5') que porta al vídeo amb què es va concloure; de l'altra, ordenades pàgina per pàgina, cadascuna de les diferents parts i (resum) de les intervencions, més un annex amb els agraïments.



Altres articles


Som la Rocío Elvira, en Jordi Soriano (presidents), l'Àngela Rodríguez (coordinadora general) i en Pepe Rodado (consiliari general), les persones que formem el Comitè Permanent de l’ACO.

Periòdicament escriurem en aquest blog col·lectiu per explicar què fem i què pensem. 

Volem acostar-vos l’experiència d’estar al davant del moviment durant el temps que ens heu confiat. Us mostrarem la cuina i els fogons, allò que habitualment no es veu: la coresponsabilitat, la il·lusió, com ens amarem de tots vosaltres i també el cansament, la convivència amb altres responsabilitats i com recuperem forces. Tot plegat, us ho anirem explicant a cau d’orella.