Please enable JS
Josep Sánchez Bosch (el tercer començant per la dreta a la primera fila) a la Jornada de formació del 2019 "Amb la paraula mantenim viva la Història" on va donar el seu testimoni.

In memoriam Josep Sánchez Bosch, president de l'ACO (1989-1993)

abril 17/Jordi Soriano/

[Missatge llegit pel president de l'ACO, Jordi Soriano Márquez, en el funeral de Josep Sánchez Bosch] Avui retem el darrer homenatge al nostre company Josep Sánchez Bosch, militant cristià des dels catorze anys, primer a la JOC, després a l’ACO i a l'MMTC (Moviment Mundial de Treballadors Cristians).

Està morint la generació que va passar la postguerra, que va lluitar pels canvis polítics i socials a l’Estat espanyol durant la transició democràtica.

El Josep era un militant de cap a peus, de vida coherent, al costat de la seva dona, la Lourdes, compromès socialment i políticament.

El Josep ha estat un referent per als qui seguim la seva petja al llarg de tota una vida de lluita.

Va ser president d’ACO des de 1989 a 1993 i ens va deixar el llistó molt amunt.

Perquè en tingueu una pinzellada, el novembre de 2019 l’ACO va celebrar una Jornada de Formació amb el lema Amb la paraula mantenim viva la història

Al Josep li vàrem demanar la participació i ell de seguit ens va confirmar l’assistència. Ens va parlar de les seves opcions, des de ben jove, de viure fidel a l’Evangeli i a la classe obrera, de la seva experiència a Suïssa i d’altres vivències interpel·ladores.

A la pregunta “per què vas escollir l’ACO?”, la resposta va ser molt senzilla: “perquè volíem continuar fent Revisió de Vida”. Així de simple, però alhora profund i interpel·lador. És un exemple ben clar d’algú que ha tingut com a company de viatge el Veure, Jutjar i Actuar, mètode que Joseph Cardijn va idear per descobrir el pas de Crist per la nostra vida i com acompassar-nos a ell.

Esperem, desitgem i confiem que el Déu-amor l’aculli amb els braços oberts i que a partir d’ara pregui per tots nosaltres, primer per la Lourdes i la família, i després per tots els militants obrers contra la injustícia i per una vida més digna, justa i igualitària.

Josep, viuràs per sempre en els nostres cors.

S'han publicat també aquests articles:Altres articles


Som la Rocío Elvira, en Jordi Soriano (presidents), l'Àngela Rodríguez (coordinadora general) i en Pepe Rodado (consiliari general), les persones que formem el Comitè Permanent de l’ACO.

Periòdicament escriurem en aquest blog col·lectiu per explicar què fem i què pensem. 

Volem acostar-vos l’experiència d’estar al davant del moviment durant el temps que ens heu confiat. Us mostrarem la cuina i els fogons, allò que habitualment no es veu: la coresponsabilitat, la il·lusió, com ens amarem de tots vosaltres i també el cansament, la convivència amb altres responsabilitats i com recuperem forces. Tot plegat, us ho anirem explicant a cau d’orella.