Please enable JS

Acompanyar els militants d’edat avançada

juliol 14/Joan Andreu Parra/

Al Consell d’ACO dels dies 19 al 21 de maig 2017, s’ha aprovat el compromís d’acompanyar aquells militants d’edats més avançades que no poden participar bé als grups, bé a les activitats que proposa el moviment, per raons de salut. Podeu trobar aquí el text aprovat.

El 12 d’octubre del 2013 vam celebrar els 60 anys d’existència de l’ACO. I ho vam celebrar, sobretot, i en primer lloc, per agrair enormement als nostres fundadors/es la seva tasca d’engegar el moviment a Catalunya, de ser fidels a la classe obrera i a Crist, de ser els iniciadors d’aquesta profunda experiència de fe i d’església al nostre país, d’haver avançat en l’evangelització de la classe obrera i de seguir fent la seva aportació al moviment.

En segon lloc, recordar els nostres difunts, també fundadors, per la mateixa tasca que van realitzar.

En tercer lloc, volem aprofitar aquesta ocasió perquè els més joves i simpatitzants de l’ACO, reconeguin els nostres “pares i mares” en la fe, i coneguin els principis del moviment, i les intencions i condicions que el van originar, per tal de prendre consciència de la història que ens precedeix i del que és fonamental en aquesta història.

Companys i companyes d’ACO, gràcies pel vostre record i estima vers tots nosaltres, que en aquests moments no podem participar per les raons exposades anteriorment.

Gràcies a l’ACO i els grups de Revisió de Vida.

Tant la meva dona Manolita com jo, hem anat fent camí en les nostres vides.

L'ACO ens ha donat consciència de classe obrera, una identitat pròpia i ens ha portat cap a un compromís d’acció que des del moviment obrer i altres moviments socials, intentava transformar les estructures socials injustes, en favor de la classe obrera i per tant de les capes més desfavorides i empobrides de la nostra societat, en la comunitat, amb Crist viu i present enmig i dins nostre, entre el poble treballador i en les seves accions, organitzacions i moviments diversos.

Gràcies a l’ACO ens hem anat fent cristians, mirant a fons la realitat, descobrint les causes i els efectes, trobant a Déu en els fets de la nostra vida a través de la Revisió de Vida i actuant en conseqüència en favor dels valors del Regne, transformant-nos nosaltres mateixos.

Seguim vivint el moviment a través dels nostres fills, del Butlletí, amics, etc.

Nosaltres no us oblidem. Sou part de la nostra família.

Estem convençuts que Déu ens crida en cada moment de les nostres vides a viure la llum de l’Evangeli, fonament de la nostra esperança.             

Jaume Ribas i Manolita Olmo