Please enable JS

Montserrat Forés (1934-2019)

setembre 09/Joan Andreu Parra/

[Grup de Sants] La Jornada General del 12 d'octubre del 2013 la Montse Forés ens va trametre un escrit que va ser tot un referent, juntament amb el d'altres militants que també van començar a l'ACO. Els seus companys de grup creiem que el millor adéu que podem fer-li és recordar aquí les seves paraules:

«Sortint de la JOC vaig entrar a l'ACO gairebé en els seu començament amb alguns dels primers que la varen iniciar: en Miquel Juncadella, la Teresa, en Lleonard Ramírez, en Cuspinera, Jaume Ribas i d'altres militants.

Jo sempre he sigut i em sento obrera. Em dolia que l'Església estigués tan apartada d'aquest món. I l'ACO era seguir la Revisió de Vida, l'Església i el meu ambient obrer. He treballat 24 anys en una fàbrica i 25 anys més en una òptica, ambients molt diferents però, en el fons, obrers igual.

L'ACO, amb la Revisió de Vida, m'ha fet viure aquesta Església de base que és vida, compartir, que ens descobreix el Crist viu, i amb ell el valor de la persona a tots els nostres nivells obrers, i amb això jo em sento viva.

No he sigut, no soc cap meravella de militant, però he posat el meu granet de sorra en el Grup de Dones, en la redacció del Butlletí, en responsabilitat d'equip i en el meu ambient obrer. Com que ja gairebé passo de l'edat del "si-no-fos", encara formo part d'aquesta ACO que m'ha remogut la vida. Montserrat Forés».