Please enable JS

Aula jove

Josep Anton Cordero

octubre 08/Admin/A l'acció social

Localització

Biblioteca Municipal de Rubí

 

Descripció

Aula Jove és una entitat sense ànim de lucre de Rubí que ofereix reforç educatiu a joves que tenen dificultats per treure’s l’ESO. Es tracta d’alumnes que o bé no tenen recursos o bé tenen un entorn familiar complicat. Dues tardes a la setmana, els professors voluntaris acompanyen aquests alumnes i els ajuden a fer els deures, a avançar matèria i a creure més en si mateixos fent-los pujar l’autoestima.

Tots els estudiants de l’Aula Jove arriben a l’entitat derivats des dels instituts i, en bona part dels casos, el rendiment d’aquests estudiants augmenta. És habitual, però, que no tots els alumnes accedeixin a l’Aula, ja que hi ha una llarga llista d’espera.

 

–Quin paper hi jugues, quina funció hi tens, en aquesta activitat?

President i voluntari educador un cop per setmana.

 

–Com t’hi vas vincular i des de quan?

Ho vaig conèixer a través d’un cartell i un mossèn conegut. Hi estic des de fa 13 anys.

 

–Per què hi ets, què et motiva a ser-hi?

Hi sóc perquè crec en l’educació com a eina de transformació social. A mi també em van ajudar a valorar el que suposa tenir formació i educació per ser més autònom, més lliure i accedir a oportunitats que d’una altra manera no seria possible.

 

–En què t’ajuda com a persona i com a creient?

M’ha ajudat i m’ajuda primer com a persona perquè m’he sentit estimat pels joves que sempre agraeixen el que fas per ells. M’ha ajudat en la meva vida perquè he acabat sent professor després de molts anys de lluitar en altres feines per qüestions molt menys rellevants que acompanyar un jove en risc d’exclusió social cap a un futur digne. Aquests joves m’han fet veure que, com a educador, no ho feia tan malament i he acabat donant un tomb professional important fa tot just un any. M’ha ajudat com a creient perquè el contacte proper amb els que estan en risc d’exclusió social em referma l’autenticitat del missatge de l’Evangeli i que són ells, la pedra que no volia el constructor, els que ens obren la porta de la salvació.

 

–Quina experiència de transformació social esteu fent?

Estem segurs que som una eina de transformació social però no és fàcil de veure el fruit del nostre esforç.

 

–Com és valorada pels receptors, pels participants, pel barri?

Molt ben valorada pels alumnes, pels instituts amb què ens coordinem, i jo crec que per tota la ciutat com ens fan saber de tant en tant alguns incondicionals del projecte.

 

–Com superes/supereu els moments de dificultat?

Amb esforç, algun “sacrifici”, fent pinya amb els membres de l’equip i personalment fent pregària.

 

A l'acció social


Altres experiències