Please enable JS

Fòrum de l’Hospitalet

Fomentant la xarxa intercultural, interreligiosa i social de grups, entitats i comunitats

març 10/Admin/A l'esglèsia

Quin paper hi jugues, quina funció tens en aquesta activitat?
Estem presents la Maria Martínez que representa a l’ACO de la Zona i l’Albert Marín en representació de Justícia i Pau de Sant Ramon (Collblanc). Estem en l’equip coordinador de activitats.

Com t’hi vas apropar i des de quan hi estàs vinculat?
El 12 d’octubre de 2012. Em van proposar en Quim Cervera i en Josep Mª Pujol el formar part del Fòrum. La Maria i jo vam parlar i ella també es va comprometre.

Per què hi ets, què et motiva a ser-hi?
Tant la Maria com jo estem principalment per cooperar en fer de la nostra ciutat un lloc de convivència i integració de les cultures i opcions diverses davant d’actituds racistes d’alguns grups i persones de la ciutat.
També volíem que l’ACO de la Zona estigués oberta a aquesta realitat sobretot amb els militants de l’Hospitalet.

En què t’ajuda com a persona i com a creient?
Com a persona m’ajuda a estar més present en la realitat diversa de la ciutat i a cooperar amb tots aquells que intenten millorar la convivència. Com a creients, valorem les relacions i el treball que es fa en conjunt amb persones d’altres cultures i religions (església evangèlica i comunitat de paquistanesos), tot això ha ajudat a fer la nostra fe més oberta.

Quina experiència de transformació social esteu fent?
Ja ho hem dit més amunt.

Com és valorada pels receptors, pels participants, pel barri?
Hi ha una petita realitat sobretot entre gent d’algunes parròquies, entre gent de la comunitat paquistanesa i molt menys amb la comunitat evangèlica. Ocasionalment hi ha contactes amb la comunitat sikh .Cal dir que encara estem en uns inicis, vam estar presents en la darrera Trobada del Fòrum Català de Teologia i Alliberament i hem fet la primera trobada com a Fòrum de l’Hospitalet amb una bona assistència i valoració. Actualment estem preparant pel març la segona trobada del Fòrum de l’Hospitalet.

Com supereu els moments de dificultat?
En Josep Mª Pujol anima el grup constantment, va proposant noves activitats, relacions amb les diverses comunitats, creació de la web del Fòrum de l’Hospitalet, fomentant la participació...

A l'esglèsia


Altres experiències