Please enable JS

Mediateca

La indignació de Jesús

Documents d'ACO
Document d'ACO n. 24. La prioritat triada per a aquest curs 2013-2014, La dignitat de la persona, i el tema d’aquest treball estan molt en consonància, ja que el motiu principal de la indignació de Jesús és la violació de la dignitat, la de Déu i la de les persones. Dignitat i indignació, ja es veu, a més de tenir la mateixa arrel estan relacionades perquè ens “in-dignem”, o bé som “in-dignes”, quan la dignitat no és respectada, quan la nostra dignitat o la dels altres és violentada. I quan som nosaltres qui no respectem els altres o no ens...

Els llibres bíblics dels profetes

Documents d'ACO
Aquest Document número 23 dels Documents d’ACO que teniu a les mans, neix a partir de la prioritat  d’aquest curs “Lliures i profetes en una societat plural”. Ens ha semblat convenient poder oferir un material de formació sobre una part molt desconeguda de la Bíblia. Per a molts de nosaltres, cristians, l’Antic Testament és en general poc o gens conegut. Es important que coneguem la història i la experiència de fe d’un poble, el poble de Déu, que ha arribat a nosaltres a través de molts homes i...

L'opcio pels pobres

Documents d'ACO
Document d'ACO n. 22. El material que l’ACO ofereix aquest any parteix de la prioritat del curs aprovada en el darrer Consell: “L’opció preferencial pels pobres des de la militància obrera i cristiana”. Volem que sigui una eina que ens ajudi a endinsar-nos en la nostra opció pels pobres, personal i col·lectiva com a Moviment.

Pau l'apostol de Jesucrist

Documents d'ACO
Document d'ACO n. 21. Podem dir que gràcies a Pau també nosaltres som cristians, encara que no siguem d'origen jueu. Pau va ser capaç de donar un aire universaliste al cristianisme, ajudant, encara que sense pretendre-ho, a separar-lo del judaisme.

Notes sobre la crisi econòmica

Documents d'ACO
Document d'ACO n. 20. Sol parlar-se de crisi econòmica quan algunes magnituds econòmiques –en particular la Inversión i l’ocupació– mostren una certa feblesa en la seva evolució i fins i tot arriben a disminuir; indiquen que l’activitat econòmica s’alenteix o s’encongeix el nivell de producció d’una economia.  

Militància sociopolítica i espiritualitat

Documents d'ACO
Document ACO n. 19. Aquest escrit de Jesús Renau, va dirigit a militants de l’Acció Catòlica Obrera. Homes i dones que han forjat la seva fe en Jesús i la seva pertinença a l’Església des de la realitat del món del treball, dels barris, de la perifèria i de la lluita pels drets de tots els éssers humans. El nostre intent és molt senzill: mirar d’ajudar. Ajudar a unir força interior i capacitat d’acció, presència de Déu i presència del món, fe i lluita social, vida de comunitat i militància social i política, joia de pasqua i dolor per tantes opressions...

Fer revisió de vida a l'ACO

Documents d'ACO
Document d'ACO n. 18. Un llibre pensat no només per llegir-lo, sinó sobretot per treballar-lo. És important aturar-se a veure com fem servir aquesta eina bàsica per a descobrir la nostra fe present en la nostra vida, i per avançar en el camí del compromís, de la fidelitat evangèlica, i del trobament amb Jesucrist. Tres propostes possibles per treballar aquest matèria.

La política, per al bé de tots

Documents d'ACO
Document d'ACO n. 17. Una reflexió sobre la política:1.- Com a qüestió de valors, 2.- Té mala premsa, 3.- Algunes actituds per fer política, 4.- Posar-se a la pell dels altres, 5.- Des de la fe en Jesucrist, alguns criteris per fer política. I cinc testimonis de militants d'ACO, pertanyents a cinc partits diferents i que actuen en la vida política amb intensitats diverses.

Els infants: obrir portes i preparar camins

Documents d'ACO
Document d'ACO n. 16. Una reflexió sobre la fe en el món infantil, quin paper hi juguem els adults tot intentant descobrir la presència de Déu en els nostres fills, nebots, néts o amics més petits. Proporcionar elements per introduir en el jutjar de la revisió de vida quan s'hi tracten fets en els quals hi estan implicats els infants. Ajudar, si és pot, a trobar camins d'actuació com a pares i com a educadors en general. Que aquest material ens pugui ajudar a descobrir que els nens i nenes són evangelitzadors.

En què creiem?

Documents d'ACO
Document d'ACO n. 15. Aquest llibre vol ser una breu i sintètica presentació teològica de la nostra fe cristiana. La teologia és l'aprofundiment en el coneixement de Déu i de la nostra fe en ell. Aquestes pàgines volen ser una petita i humil aproximació a aquest coneixement. Intentant fer-ho a partir del que vivim com a moviment.

Pàgines

Amb el suport de

Generalitat de Catalunya. Departament de Justícia
Ajuntament de Barcelona
 

FORMACIÓ

Anem a fons

Col·lecció formativa a partir del n. 25

Documents d'ACO

Col·lecció formativa del n. 1 al 24 (fins l’any 2014)

Dossiers d'ACO

Monogràfics publicats al Butlletí i la revista Salillum

Creixem

Testimonis que expliquen un compromís

Altres documents

 

E-Butlletí

Informatiu electrònic mensual del moviment

 

Revista Salillum

Revista de l’ACO (a partir de l’any 2015)

 

Butlletins

Revista de l’ACO del n. 1 al 201 (fins l’any 2013)

 

Consells

Documents per preparar el Consell

 

Material de curs

Documents per treballar la prioritat de curs

 

Arxiu de vídeo

Canal YouTube de l’ACO

 

Arxiu d'audio

Canal Mixcloud de l’ACO

 

Llevat dins la pasta

Programa setmanal, a Ràdio Estel, de la Pastoral Obrera de Catalunya.

 

Trobes a faltar algún document?

Vols fer cap suggeriment?

Escriu-nos a comunicacio@acocat.org

SUBSCRIU-TE A
SALILLUM

Rebràs dues revistes a l'any i ajudaràs a anunciar Jesús en el món del treball per menys d'1€ al mes.

SUBSCRIU-TE