Alcem la veu: Per la igualtat i la no discriminació de les dones a l’Església

La Coordinadora de dones creients proposa un manifest i una concentració l’1 de març

«#AlcemLaVeu som una coordinadora de dones creients i feministes de diferents diòcesis catalanes que denunciem la discriminació i la vulneració dels nostres drets a l’Església catòlica, i advoquem per una institució on les veus de les dones comptin, participin i liderin en les mateixes condicions que els homes.» Així s’identifica aquest col·lectiu divers, del qual forma part Concha Parra, militant d’ACO de la zona Besòs, i que denuncia «la desigualtat que existeix en l’estructura i organització eclesial i la invisibilització de les dones».

La Coordinadora concreta la seva demanda en «que es busquin dones per a espais de responsabilitat en els moviments, parròquies, consells parroquials, activitats lligades a la institució, estructura eclesial, ensenyament universitari i càrrecs pastorals». Per visibilitzar aquesta situació, la Coordinadora de dones creients ha posat a punt el blog https://www.alcemlaveu.org. Allà es pot trobar el manifest al qual és possible adherir-se (l’ACO ho ha fet), els cartells per la concentració de l’1 de març davant de la Catedral de Barcelona i altres documents i activitats relacionades.

Representants de la coordinadora seran entrevistades al programa Llevat dins la pasta de Ràdio Estel que s’emetrà el 28 de febrer. D’altra banda, també s’està elaborant el comunicat amb motiu del 8 de març Dia de la dona treballadora per part de la Pastoral Obrera de Catalunya.

COM CONNECTAR-NOS

ACO ACCIÓ CATÒLICA OBRERA
C/Tapioles, 10 2n, 08004 Barcelona
hola@acocat.org
93 505 86 86

APUNTA'T A L'E-BUTLLETÍ

CAPTCHA
Aquesta pregunta és per provar si vostè és un visitant humà i així evitar l'enviament de correu brossa.