Please enable JS

Càritas reivindica una feina decent i de qualitat

Propostes per superar la pobresa severa i la desigualtat

juny 10/Joan Andreu Parra/

“No és cert que una part de les persones aturades, especialment les de més de 55 anys, amb molts temps a l’atur o sense estudis, estiguin desnonades de la vida laboral”. Això afirmen des de Càritas després de posar en pràctica l’experiència Feina amb Cor, un projecte en marxa des del desembre del 2013 per acompanyar de forma intensiva a persones en situació de vulnerabilitat. L’objectiu és activar-les i apoderar-les per a què puguin ser capaces de trobar feina.

De les 2.980 persones que han participat en el procés, un 51% (1.524 persones) han trobat feina, incloent-hi les que encara no havien acabat el programa. Si ens fixem amb les persones que han acabat els sis mesos del programa, 2.381 persones, l’èxit encara és més alt: el 64% d’aquestes han trobat feina immediatament.

Des de Càritas posen de manifest que “el no treball cronifica la marginació i l’exclusió laboral i, per tant, la social. Defensem que una primera feina digna i decent amb l’acompanyament adequat acostuma a ser la millor porta d’entrada a l’estabilitat laboral”.

Podeu consultar l’informe a l’annex.Altres articles