Please enable JS

Casa Nostra Casa Vostra continua

Valoració de la campanya a la Plataforma d’Entitats Cristianes amb els Immigrants

març 08/Joan Andreu Parra/

Més de 500.000 persones a la manifestació «Casa Nostra Casa Vostra» del 18F per l’acollida dels refugiats estan servint per pressionar la Generalitat de Catalunya: «no es pot espolsar les responsabilitats de sobre», diuen els responsables de la campanya. Aquesta és una de les conclusions que es van aportar a la reunió de valoració de la Plataforma d’Entitats Cristianes amb els Immigrants (de la qual ACO forma part).

Es va explicar que els organitzadors es van reunir amb el president Puigdemont i alguns consellers i van demanar-los que la Generalitat revisi aquells aspectes de les polítiques migratòries en els quals té l'àmbit competencial. La Generalitat ha respost que renovarà el Pacte Nacional per a la Immigració (PNI), amb el qual molts dels assistents a la reunió no estaven satisfets. Hi va haver quòrum en evitar que les administracions s’apropiïn un moviment sorgit des de la societat civil.

Els promotors de «Casa Nostra Casa Vostra» estan elaborant un decàleg que reculli tots aquells objectius que persegueixen les entitats, grups, etc que s'hi han sumat. La intenció és fer-lo públic per tal que la societat conegui quines són les carències de les polítiques migratòries i marcar un full de ruta dels aspectes que caldria treballar en matèria d'incidència política. Igualment, amb els diners recollits es farà una convocatòria de subvencions per entitats a l'abril.

També es treballa amb diverses idees com trobar un nou esdeveniment clau (com ho han estat el concert al Palau Sant Jordi o la manifestació) que aglutini forces; exportar la campanya a Espanya o organitzar un Fòrum internacional a Barcelona al juny.

Per últim, us adjuntem el resum dels darrers quatre testimonis convidats a les reunions de la Plataforma i relacionem les xerrades properes del grup de sensibilització de la Plataforma d’Entitats Cristianes amb eIs Immigrants:

· 22 de març, 20 h. Centre Parroquial de Sant Vicenç de Sarrià. Ponent: Quim Cervera (Justícia i Pau). Tema: Fenòmens migratoris i refugiats.

· 29 de març, 20 h. Centre Parroquial de Sant Vicenç de Sarrià. Ponent: Mn. Josep M. Jubany (Delegació de Pastoral Social). Tema: Actitud de les comunitats cristianes en l’acollida a migrants i refugiats.

· 2 d'abril, 13 h. Parròquia de Sant Andreu de Palomar. Ponent: Isabel Mas (Càritas).

· 20 d'abril. 19 h. Parròquia de Santa Maria de Cornellà.Altres articles


Subscriu-te al E-butlletí

Rebràs les noticies per correu electrònic!

INSCRIU-TE