Please enable JS

El crit unànime del Primer de Maig: Prou precarietat!

Recorregut per algunes de les celebracions a les diòcesis

maig 07/Joan Andreu Parra/

Mira, Senyor, aquesta realitat del Món Obrer.

La dels nostres companys i companyes, veïns i veïnes, amics i amigues, la de nosaltres mateixos.

La pèrdua de drets afecta, sobretot, les condicions a la feina i també la possibilitat de viure dignament a partir del nostre salari, pensió o prestació.

Ajuda’ns,

A sentir la teva presència enmig d’aquesta realitat que ens colpeix i ens indigna,

A estar més atents a tot allò que ens envolta. A DEMANAR, A TRUCAR i A CERCAR... com a deixebles teus.

Que estiguem, sempre, amatents a la teva Paraula que ens il·lumina i ens allibera.

I que ens mantinguem ferms en les accions que duem a terme allà on som per a intentar transformar les estructures de poder i econòmiques que trepitgen els drets socials.

I, especialment els drets dels que més pateixen les conseqüències d’un sistema econòmic opressor i injust.

 

Aquest és un extracte de la pregària que es va llegir el 3 de maig passat en la celebració de la diòcesi de Barcelona del Primer de Maig a l’església Mare de Déu de la Llum de l’Hospitalet de Llobregat. En l’acte es va comptar també amb tres testimonis de realitats de precarietat laboral i que podeu consultar a l’enllaç. Aquí també us enllacem algunes imatges de la jornada del Primer de Maig i de la celebració esmentada.

A la diòcesi de Terrassa es va celebrar per avançat el Primer de Maig aprofitant la trobada dels moviments de Pastoral Obrera que hi va haver el 27 d’abril. En aquest enllaç, podeu trobar l’escrit que ha fet la presidenta, Maria Martínez, que va assistir-hi.

A la diòcesi de Lleida també es va celebrar el Primer de Maig amb una Eucaristia a la parròquia de Santa Maria Magdalena i un esmorzar. A la tarda es va participar a la manifestació dels sindicats i en un dinar de germanor a una granja-escola. Teniu més informació a l’enllaç.

Igualment, els mitjans també s’han fet ressò de diverses activitats. En aquest sentit, destaquem aquest article del portal CatalunyaReligio.cat en què entrevisten el consiliari general de l’ACO, Pepe Baena, i s’aporta una visió molt real de la tasca que es fa des de la Pastoral Obrera.

Per últim, us compartim el reportatge «Robots ocupats, treballadors ociosos» que va publicar Catalunya Cristiana a l’entorn dels reptes que planteja la robotització en el món del treball.Altres articles