Please enable JS

El nou coordinador de l’ACO, ratificat al Comitè Català

Joaquim Villanueva substituirà la Celia Santiago

gener 08/Joan Andreu Parra/

Revisats i aprovats els comptes 2017 i el pressupost 2018; ratificada la proposta de nou coordinador, Joaquim Villanueva Puig; decidida l’aportació solidària per a Folre; i aprovat el calendari d'aplicació dels objectius del Consell de l’ACO. A grans trets, aquestes van ser les accions destacades del darrer Comitè Català de l’any que es va fer el 16 de desembre passat. En la mateixa reunió també es va donar la benvinguda a la nova responsable de la zona Barcelona Nord, Carme Calzada.

Així doncs, el militant de la diòcesi de Vic, Joaquim Villanueva Puig, ha estat la persona designada per ser el proper coordinador de l’ACO. La presidenta, Maria Martínez, va explicar com s’ha fet el procés de selecció entre els quatre candidats que hi han concorregut. Joaquim Villanueva s’ha incorporat aquest 2 de gener i comptarà durant tot el mes amb l’acompanyament de la Cèlia Santiago.

Pel que fa als comptes del 2017 es va aprovar un dèficit previst de 5.000 €, una quantitat similar a la prevista de cara al 2018 —properament us facilitarem informació més detallada. El nou responsable de la Comissió d’economia, Joan Comella Calvo, va dir que el pressupost i la despesa de l’ACO estan molt ajustades i que des de la Comissió engegaran un treball de conscienciació de la militància pel que fa a la cotització: «Hem d’aconseguir aixecar els ingressos perquè avui el Moviment no es pot sostenir per sí mateix», va assegurar. En el marc d’aquest treball, està previst publicar-se properament un document Creixem sobre la importància de cotitzar i es posaran les bases per proposar una nova Carta Econòmica de cara al proper Consell.

La Comissió de comunicació va fer una proposta en el sentit d’aprofitar més tant internament com externa la revista Salillum. Tot i que es concretarà més endavant, la idea és facilitar una fitxa a cada zona amb els continguts més destacats de cada número i proposar que siguin llegits i comentats als grups i, igualment, promoure la campanya «Un militant, una subscripció», a més d’explorar possibles anunciants, per tal de finançar millor aquesta publicació.

La Comissió d’iniciació, de la mà del seu responsable Josep Ferrer, té com a objectius disposar d’un responsable o contacte d’iniciació a cada zona, participar més al Comitè Permanent i procurar la màxima participació a les zones. Per últim, l’aportació solidària de l’ACO (1.000 €) va decidir-se que es destinarà al projecte d’acollida de persones sense llar, Folre, a Badalona. A l’enllaç podeu consultar alguns els testimonis d'uns militants implicats al projecte: Antonio Jurado i Montse Garcia.Altres articles


Últims articles
Subscriu-te al E-butlletí

Rebràs les noticies per correu electrònic!

INSCRIU-TE