Please enable JS

Fragments dels Exercicis Espirituals, de tot cor

Recollim l'experiència d'alguns participants

setembre 07/Joan Andreu Parra/

(Carme Ballús) Aquest any, per fer la ressenya dels Exercicis d'Estiu que l'ACO hem fet al Casal de Pau d'Arbúcies, hem plantejat una proposta diferent: hem recollit les paraules i experiències d’alguns dels participants als Exercicis i, després de passar-hi la inevitable tisora perquè el resultat no fos extens en excés, us en presentem una selecció. La primera cosa que volem constatar és que tothom, tant a la valoració del darrer dia d’Exercicis com en els escrits, ha considerat el guiatge d’en Joan Codina, discret, lúcid i didàctic. Gràcies, Joan! També sovintegen les referències a la natura, el silenci i la bona entesa entre tot el grup. Gràcies a totes i a tots, i comencem aquesta selecció de FRAGMENTS (a banda, també podeu consultar algunes fotografies que hem posat a l'àlbum):

Aquest curs li vam demanar al salesià Joan Codina que ens acompanyés. Ens va proposar com ens deia en la convocatòria-invitació, “unes meditacions sobre l’evangeli de Lluc. És un evangeli molt suggerent. Lluc ens pinta amb gran delicadesa i precisió el rostre misericordiós del Pare en la persona de Jesús de Natzaret perquè nosaltres siguem signes de la seva misericòrdia entre els nostres companys i companyes. (Maria Martínez)

Els espais de compartir a fons, de pregar i celebrar junts, han sigut molt rics i plens de vida, sentint-nos en comunió des de la diferència de cadascú, però units per l’Esperit que ens fa pregar tot dient Abba, Pare. (Montserrat Sidera)

Dies per omplir el cor de llum i d’amor,
per a tornar a posar al centre del cor
els malalts, els pobres,
els menyspreats i exclosos de la societat,
els qui pateixen fam, guerra,
violència i mort,
els refugiats, exiliats i empresonats (Oriol Garreta)

Vaig descobrir com sempre que l’Evangeli em deia coses noves i jo m’he quedat sobretot amb la Pregària, els pobres, l’esperit i amb Jesús que és ell qui em crida i fa camí amb mi, només cal fer silenci per sentir-lo. (Anna Maria Mutgé)

Contemplar Jesús pregant en aquest evangeli, amb la intimitat que manifesta amb Déu, em porta a mirar la pregària amb uns altres ulls i a intentar viure-la amb una altra actitud. (Josep Pasqual)

Els Exercicis Espirituals al Casal de Pau d’Arbúcies han estat per mi un desert afable, entès com a lloc de trobada íntima amb Jesucrist i els germans.
Altres deserts que es presenten a la vida:
-Espai interior incert, on sempre hi ha una excusa per no entrar-hi.
-Aridesa, sequera, quan sembla que el món no té sentit. Tanta és la set, que no tens esma d’anar a la Font.
-Desert envoltat d’indiferència: toques, però ningú balla.
Tot i ser molestos i no desitjats, des de la pregària aquests deserts esdevenen ocasions de trobament amb Déu i els germans. 
(Fidel Membrive)

Gràcies pel vostre acolliment, gràcies pel vostre testimoni, gràcies perquè plegats hem fet camí amb Jesús! (Lurdes Collet)

Tenía necesidad de silencio para el encuentro con el Señor, ha sido el lugar idóneo. Me he sentido llamada a un vaciamiento de todo cuanto estorba LA ESCUCHA: en la Palabra, en el Otro, en el día a día. A hacerme pobre entre los pobres. (Maite Mendía)

Jesús em diu: Quan et deixes seduir pel projecte de Déu i entres en la seva dinàmica, ja participes de l’eternitat. Quan estimes el proïsme, ja estàs preparada per ser seguidora de Jesús i també entres en la dimensió de l’eternitat. (Ernestina Ródenas)

La presencia de Jesús i María ha sido palpable en estos cuatro dias llenos de gozo. (Paquita Morillo)

Hem repassat la nostra vida cristiana emmirallant-nos en Jesús, bon samarità, i en l’actitud de Maria acollint la paraula de Crist. (Anna i David)

Aquests dies, als exercicis de l’ACO, hem pogut –gràcies al guiatge del Joan Codina– “esmicolar” molts passatges de l’Evangeli de Lluc per a vincular-lo més amb la nostra vida, entendre’l més... En definitiva, per contemplar com Jesús ens estima i com ens és aliment per a continuar el nostre camí. (Rafi Cáceres)Altres articles