«Res del que pugui ser aquest país ho podrà ser sense convivència.» L’activista per la pau i director de Fundipau, Jordi Armadans, parla de les armes, de la pau i de les violències, del Procés a Catalunya i del paper de les religions com a promotores de pau a l’entrevista que protagonitza a la darrera revista Salillum de l’Acció Catòlica Obrera. En aquest número també s’ha abordat el paper de la dona a l’Església, en un moment que es demanen canvis profunds, amb el dossier Dona i Església: «Una presentació de dones, grups, recursos, que poden anar obrint-nos el cap i el cor a una realitat invisibilitzada que cal incorporar a la nostra manera de pregar, de creure, de fer, per tal que ningú no quedi al marge del Regne que intentem construir.»
A l’Editorial «El futur del treball passa per un nou contracte social» es fa una reflexió a partir del centenari de l’OIT sobre els canvis a què ens enfrontem en el món del treball. El novè número de Salillum també inclou un reportatge sobre el treball precari en el camp social. José Luis Segovia, vicari de Pastoral Social i Innovació de Madrid, per la seva banda, en un article d’opinió posa el focus en l’acompanyament a la intempèrie: «L'ordre social injust demana acompanyament, solidaritat i lluita compartida», diu.
A la revista es pot conèixer de prop el compromís de dos militants de l’ACO que són directors de Càritas: la Montserrat Roca (a l’arxiprestat Anoia-Segarra) i en Rafa Allepuz (a la diòcesi de Lleida). Amb Josep Frigola, hi ha l’acostament a l’experiència d’un capellà, Pare Blanc i missioner a Burkina Faso i el Níger. L’espiritualitat, en aquesta ocasió, s’aprofundeix per mitjà d’un Estudi d’Evangeli i un article testimonial de Rosaura de Jesús que concreta la petjada de Carles de Foucauld encara avui. Per últim, es mostra un altre món de la restauració possible amb la Xarec, de base cooperativa.
Salillum es publica en català i també hi ha una edició en castellà (Luzysal). S’editen dues revistes a l’any que s’envien per correu postal a tota la militància i simpatitzants de l’ACO i també a totes aquelles persones que se’n subscriguin. La Comissió de comunicació de l’ACO és la responsable de la publicació, que també compta amb un Consell Editorial que proposa les principals línies de contingut.
En aquest vídeo es poden consultar els continguts recomanats de Salillum n. 9.