Please enable JS

L’estratègia del colibrí

Es presenta el darrer llibre de Dani Jover

maig 08/Joan Andreu Parra/

«És un llibre senzill i formós, que revisita la infància, i que dona raons, motius i emocions per creure en la cooperació i en la fraternitat.» La professora Begoña Román descrivia així el llibre Mar de luz, de Dani Jover, que va presentar-se el passat 27 d’abril en una taula rodona a Cristianisme i Justícia i a la qual també va ser convidada l’ACO. A més de Román i Jover, a la taula van participar-hi la tercera tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Laia Ortiz, i el responsable de comunicació de l’ACO, Joan Andreu Parra. La taula va ser moderada pel director de Cristianisme i Justícia, Xavier Casanovas.

En el llibre hi ha profusió de cites, totes pertinents, i es reflexiona en una tríada clàssica en Jover: interioritat, solidaritat i sobrietat. Segons Román, això porta la l’empremta de sant Agustí: «El concepte “caritat” s’ha entès malament. Només em puc recollir si m’acullen i en la societat de la informació estem massa exposats. És una societat que satura perquè no s’atura.»

Joan Andreu Parra va destacar que el tema de tots els llibres de Jover és l’esperança i va agrair que al llibre s’hi afegissin dos valors en risc d’extinció: la cooperació i la fraternitat. El responsable de comunicació de l’ACO va destacar quines ressonàncies li havia aportat el llibre com a periodista, com a cristià militant obrer i com a membre de la Xarxa d’Economia Solidària (XES).

Ortiz va exposar que els llibres de Jover estan fets des de l’honestedat i que Mar de luz «és un llibre contracultural fet des de la serenitat i profundament polític.» De fet, va confirmar que llegir el llibre li havia donat pau. Des de la responsabilitat política i el repte de la integració en la diversitat, va afirmar que «sempre és un bon moment per parlar de la fraternitat i, ara, més que mai.»

Jover, per la seva banda va anotar que «sense una societat fraterna i justa no hi ha llibertat ni igualtat.» Preguntat sobre la dedicatòria del llibre («a toda la buena gente que practica la estrategia del Colibrí»), va dir: «Faig el que puc, vol dir quatre coses: la responsabilitat (capacitat de crear respostes); el respecte sagrat a l’altre; la confiança en la gent (es revela en la mirada neta); i la cura d’un mateix, dels demés i del nostre entorn».

Podeu consultar:

l’enllaç a l’editorial per adquirir el llibre

l’índex i el pròleg

i la taula rodona a la gravacióAltres articles


Últims articles
Subscriu-te al E-butlletí

Rebràs les noticies per correu electrònic!

INSCRIU-TE