Please enable JS

L’XI Consell de l'ACO, a punt

Fe i eclesialitat, Iniciació i Organització, seran els àmbits de treball

maig 10/Joan Andreu Parra/

A poc més d’una setmana d’iniciar-se l’XI Consell de l’ACO, s’estan enllestint els darrers serrells. A l’últim Comitè Català, del 6 de maig passat, s’ha aprovat el Reglament del Consell, que ha estat remès als responsables per si volen incorporar esmenes (en data màxima 17 de maig, per correu ordinari o a coordinacio@acocat.org). També s’han establert els àmbits de treball —Fe i eclesialitat, Iniciació i Organització— que es desgranaran en quatre ponències. Després de cada ponència, es debatrà en els set grups que es formaran i cada grup haurà de destil·lar-ne un màxim de tres conclusions que, posteriorment, es presentaran en plenària.

«Aquest és el repte que ens hem de plantejar tots plegats: Com podem ser bon llevat en el nostre món tan complicat i difícil d’avui. Som conscients que la realitat, la pasta d’avui és molt dura, però no és pas impossible de transformar. Tots els imperis han caigut i cauran», afirmava el consiliari de l’ACO, Jordi Fontbona, en la ponència de Setmana Santa «El Consell i les 3 Veritats de Cardijn», davant la precarització i fragmentació actuals de la classe obrera («cosa que no vol dir que ja no existeix com a Classe, tal com se’ns vol fer creure», va sostenir).

Al Consell s’aprovaran les línies a treballar els propers tres anys i la continuïtat o no del Pla de comunicació. Igualment, a les ponències es tindran en consideració les nombroses aportacions enviades pels equips a partir del treball que han efectuat amb les conclusions de l’enquesta (que es va fer al desembre), el Document d’identitat i la memòria del Pla de comunicació.

En aquest sentit, Jordi Fontbona, a la ponència de Setmana Santa va proposar: «Recordo haver dit alguna vegada que l’ACO actual pateix una mica del cor. I penso que el remei, per dir-ho així, no vindrà tant de revisar, només, la seva part organitzativa, sinó de l’interior del Moviment, o sia dels seus militants. Del cor de cada militant, que en definitiva, és el que fa bategar tot el Moviment. ACO és i serà el que siguin els militants, ja que no són ni haurien de ser simples usuaris. Per això ens cal una conversió personal, des de Jesús i l’Evangeli que és on es fonamenta la nostra identitat Fontal, el Cor de Déu.»

Al Consell, que se celebrarà a la Casa d’Espiritualitat Josep Manyanet, a Begues, del 19 al 21 de maig (a l’enllaç podeu consultar el programa), s’esperen un centenar de delegats, entre responsables de grups, de comissions i de zones, militants, consiliaris i convidats d’altres Moviments i entitats. Recordeu que per assistir al Consell cal apuntar-se a secretaria (secretaria@acocat.org o 935058686). Podrà seguir-se via xarxes socials amb l'etiqueta #ConsellACO.Altres articles