Please enable JS

No qualsevol treball, sinó un treball decent

Avui, 7 d'octubre, Jornada mundial pel treball decent

octubre 07/Joan Andreu Parra/

“No qualsevol treball, sinó un treball decent”, aquesta és la campanya que avui 7 d’octubre, Jornada mundial pel treball decent, engeguen diverses entitats d’Església entre les quals l’ACO a través de la Delegació diocesana de Pastoral Obrera.

“Considerem una exigència ètica irrenunciable el respecte dels drets dels treballadors, que es fonamenten en la naturalesa de la persona humana i en la seva dignitat transcendent: remuneració justa, descans, seguretat i salut, integritat moral, adequada protecció social per a la vellesa, la malaltia, l’accident i l’atur, reunió, associació, vaga i negociació col·lectiva”, expressem les entitats.

Al manifest elaborat per la delegació Diocesana de Pastoral Social, Càritas Diocesana de Barcelona, Justícia i Pau, Delegació Diocesana de Pastoral Obrera, Cristianisme i Justícia, Mans Unides i el Seminari de Doctrina i Acció Social de l’Església (SEDASE-FTC) es fan una sèrie de demandes als poders públics i agents socials. Podeu llegir-lo l’enllaç.

S’ha creat el web específic http://treballdecent.cat on podreu unir-vos a la campanya, fer-la córrer per les xarxes socials utilitzant el hashtag #TreballDecent i consultar diversos recursos com aquest vídeo.

Coincidint amb aquesta jornada els bisbes de Catalunya també han fet pública una nota en la qual volen recordar «el compromís que tota la comunitat cristiana ha de tenir perquè tothom pugui aconseguir un treball decent en condicions de llibertat, equitat, seguretat i dignitat humana.»

Recordeu que aquesta tarda hi ha aquest acte per commemorar el Dia del treball decent.Altres articles


Subscriu-te al E-butlletí

Rebràs les noticies per correu electrònic!

INSCRIU-TE