Please enable JS

#NoMésCIEs, no més sofriment inútil 

El 19 de gener passat es va fer una Vetlla de pregària davant el CIE de Barcelona

febrer 04/Joan Andreu Parra/

«Els detinguts en el CIE no són delinqüents, són solament sense papers, persones que han entrat de forma irregular a Europa perquè actualment és gairebé l’única forma d’entrar-hi. I els tanquem en pitjors condicions que en una presó, sotmesos a un nivell de control policial desproporcionat. I si tenen la sort de ser posats en llibertat els llancem a uns llimbs administratius, a una mena de mort civil sense drets i en molts casos sense possibilitat de regularitzar la seva documentació.»

La Fundació Migra Studium denuncia d’aquesta manera la situació en què es troben les persones retingudes als Centres d’Internament d’Estrangers, en el fulletó que va lliurar a totes les persones que van participar a la cinquena edició de la Vetlla de pregària davant el CIE de la Zona Franca que es va fer el 19 de gener passat. L’ACO s’hi va adherir a la convocatòria i diversos militants, alguns dels quals provenien del Comitè General que es va fer el mateix dia, també es van fer presents.

A banda de solidaritzar-se amb la situació dels interns, la fundació dels jesuïtes vol alertar també sobre la intenció de l’actual govern de construir nous CIEs a Madrid, Màlaga i Algesires. A més de la construcció d’aquests nous centres el Ministeri de l’Interior, avisava també per aquest any d’un enduriment en les polítiques de devolució.

Migra Studium opina que «amb projectes com aquest es volen consolidar unes polítiques que no fan sinó estigmatitzar i criminalitzar les persones migrants, produint un sofriment inútil en les persones afectades.» En la Vetlla de pregària voluntaris de Migra Studium que visiten els interns van llegir els testimonis de Salah, Mamadou, Alí, Kiri... Podeu consultar-los en el document enllaçat.

També teniu més informació a:

· Informe del Servei Jesuïta a Migrants sobre els CIE a l’Estat espanyol 2017

· Informe de la Fundació Migra Studium sobre el CIE de Barcelona 2017Altres articles